16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Gerginlik artıyor: İngiliz amfibi gemileri ve 1000 komando hazır bekletiliyor

Gerginlik artıyor: İngiliz amfibi gemileri ve 1000 komando hazır bekletiliyor

İngiliz Kraliyet Donanması'nın Güney Kıbrıs açıklarına amfibi hücum gemileri gönderdiği ve Akrotiri'de 1000'den fazla komandonun bekletildiği iddia edildi. ABD donanmasına ait geminin Limasol Limanı'na demirlemesi protesto edilirken, denizde belirsiz bir denizaltı görüntülendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gerginlik artıyor: İngiliz amfibi gemileri ve 1000 komando hazır bekletiliyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

 İngiliz Kraliyet Donanması'na bağlı amfibi hücum gemilerinin Güney Kıbrıs açıklarına yanaştığı ve İngiltere'ye ait egemen üs olan Akrotiri'de 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği ileri sürüldü.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yayın yapan Havargi gazetesinde yer alan habere göre, İngiliz Kraliyet Donanması'na ait amfibi operasyon gemileri Güney Kıbrıs açıklarına yanaştı.

Aynı haberde, Güney Kıbrıs'ta egemen üs statüsünde bulunan İngiltere'ye ait Akrotiri'deki havaalanında 1000'den fazla komandonun hazır bekletildiği iddia edildi.

Havargi gazetesinin "Kıbrıs'ta yabancı askeri güçlerin yoğunluğu artıyor" başlıklı haberinde Güney Kıbrıs açıklarına ulaşan İngiliz amfibi hücum gemileri için çoğul ifade kullanılırken sayıları hakkında bilgi verilmedi.

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan bazı internet siteleri de söz konusu haberi askeri kaynaklardan doğrulattıklarını belirtti.

Cuma günü ABD donanmasına ait amfibi hücum gemisi USS Wasp GKRY'nin Limasol Limanı'na demirlemişti.

"Liman ziyaretleri" kapsamında Limasol'a gelen ABD savaş gemisi muhalif partililer ve bazı aktivistler tarafından protesto edilirken, GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, ülkesinde son dönemde yaşanan gemi ve uçak hareketlerinin, bölgedeki gelişmeler ışığında Ada'nın insani rolünün bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Kano gezintisi sırasında denizaltı görüldü

KKTC basınında yer alan haberde de Limasol kenti açıklarında denizde kano ile gezintiye çıkan bir kişi tarafından hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen denizaltı görüntülendi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve İsrail'in hem İran hem de Lübnan ile yaşadığı gerginliklerin ardından, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin GKRY'ye yaptığı askeri yığınak, başta Rum Kesimi'nde ana muhalefet olan AKEL olmak üzere basın tarafından eleştiriliyor.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Neden seyrediliyor, hepsi niçin denizin dibine gönderilmiyor? Yoksa ingiliz hayranlığımız hala bitmedi mi? Koyunun kasabın bıçağına aşık olması gibi biz de İngiliz haydudunun savaş gemilerini aşık mıyız?
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
İran'ın İsrail'le bağıra bağıra bağıra ben gelmeyi planlıyorum demesi İsrail'le yarım asırdan beri oynadığı tiyatroları olsa gerek. Bir deyim cuk oturuyor "ısıracak k*pek dişlerini göstererek gelmez" nokta.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Öykü Gürman Afyonkarahisar'da konser verdi

Öykü Gürman Afyonkarahisar'da konser verdi