28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya Hamaney güvenli bölgeye götürüldü

Hamaney güvenli bölgeye götürüldü

İsrail, Hizbullah lideri Nasrallah’ı öldürdüğünü açıkladı. Bu gelişmenin ardından İran’ın dini lideri Hamaney güvenli bir bölgeye tahliye edildi. Hamaney'den ilk açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hamaney güvenli bölgeye götürüldü
KAYNAK: Haber Merkezi

İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı ve üst düzey komutanlarını öldürdüğünü iddia etti. Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, saldırının Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen bölgede gerçekleştirildiği belirtildi.

Hamaney Güvenli Bölgede

İsrail'in bu iddiası sonrası İran’da hareketlilik yaşandı. İran kaynakları, İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in güvenli bir bölgeye götürüldüğünü duyurdu. Hamaney’in tahliyesi, İsrail’in saldırısının ardından bölgede yükselen gerilimle bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Meclis Toplantısı

Bu gelişmelerin ortasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarını ele almak için toplandı. Komisyon sözcüsü İbrahim Rızai, İsrail'in saldırılarını "Siyonist rejimin sonunun başlangıcı" olarak değerlendirdi.

HAMANEY'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail ordusunun, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünü duyurmasının ardından İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ilk açıklama geldi. Hamaney, "Siyonist rejim terör çetesi, Hizbullah’ın güçlü yapısına zarar veremeyecek kadar önemsiz" diyerek tepki gösterdi.

Destek Mesajı

Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah’ın yanında ve destekçisi. Bu bölgenin kaderini Hizbullah ve direniş güçleri belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın 'işgalci, kötü ve itibarsız düşmanı' yaptıklarına pişman edeceğini vurgulayan Hamaney, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: 

"Tüm Müslümanların ellerindeki tüm imkanla Lübnan halkının ve onurlu Hizbullah'ın yanında yer almaları ve gaspçı, baskıcı, zalim rejime karşı onlara yardımcı olmaları başlıca görevleridir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray - Kasımpaşa maçının VAR'ı belli oldu

Galatasaray - Kasımpaşa maçının VAR'ı belli oldu