01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İngiltere vatandaşları Lübnan'dan tahliye edilecek

İngiltere vatandaşları Lübnan'dan tahliye edilecek

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yarın Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının tahliye edilmeye başlanacağını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere vatandaşları Lübnan'dan tahliye edilecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan tahliye edilecek İngiliz vatandaşları için bir ticari yolcu uçağı kiralandı.

Uçuş Detayları

Uçağa İngiliz vatandaşları, eşleri ve 18 yaş altı çocuklarının kabul edileceği belirtildi. Tahliye uçuşunun yarın Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'ndan gerçekleşeceği açıklandı.

Gerekli Bilgilerin İletilmesi

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan vatandaşlara tahliye uçuşunda yer almaları için gerekli bilgilerin gönderileceğini duyurdu ve bildirim yapmayanlara bildirimde bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Önemli Hususlar

Uçuşta önceliğin hassas durumdaki yolculara verileceği vurgulanırken, teyit bildirimi almayan vatandaşların havalimanına gelmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Tahliye uçuşuna katılacak yolcuların kişi başı 350 sterlin ödeyeceği belirtilirken, uçakta yer almak isteyen yabancıların geçerli İngiltere vizesine sahip olmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı David Lammy'den Açıklama

Dışişleri Bakanı David Lammy, "Lübnan'daki durum çok hassas ve hızlı şekilde kötüleşebilir. Bu nedenle ülkeden ayrılmanız çok önemli çünkü daha fazla tahliye garantisi olmayabilir." dedi.

İngiltere'nin Tahliye Çabaları

Geçen hafta Lübnan'dan tahliyelere destek vermek amacıyla Kıbrıs'a 700 kişilik bir birlik konuşlandıran İngiltere, ayrıca Beyrut Büyükelçiliğine bir destek ekibi göndermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail ordusu, Beyrut'un güneyini vurmaya başladı

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyini vurmaya başladı