03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İran’dan İsrail’e ‘bir delilik yapma’, ABD’ye “tasmasını sıkı tut” uyarısı

İran’dan İsrail’e ‘bir delilik yapma’, ABD’ye “tasmasını sıkı tut” uyarısı

İran'ın düzenlediği füze saldırısının ardından İsrail, misilleme yapacağını duyurdu. Misilleme tehdidine karşı 'muhtemel deliliğe beklenmedik planlarımız var' diyerek İsrail'e gözdağı veren İran, ABD'ye de 'köpeğin tasmasını sıkı tut' uyarısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran’dan İsrail’e ‘bir delilik yapma’, ABD’ye “tasmasını sıkı tut” uyarısı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İran, İsrail'e dün akşam füze saldırısı düzenledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre ‘Gerçek Vaad 2’ adı verilen füze saldırısı, İsmail Haniye, Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları Tümgeneral Abbas Nilfuruşan'ın intikamı için yapıldı. İran'ın hipersonik Fettah füzeleri İsrail'de Tel Aviv​ dahil birçok şehri vururken. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın büyük bir hata yaptığını, saldırının bedelinin ödetileceğini söyledi. 

İran-İsrail-fuze

İRAN'DAN İSRAİL'E GÖZDAĞI

İran İslami Şura Meclisi, İsrail'e gerçekleştirilen füze saldırısını açık oturumda kutladı. "Kahrolsun İsrail" “Kahrolsun ABD” ve "Devrim Muhafızları’na teşekkürler" sloganları atıldı.

‘İSRAİL DELİLİĞE KALKIŞIRSA VARLIĞI HIZLA SONA ERECEK’

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, oturumda yaptığı konuşmada füze saldırısının İsrail’i korkutan titrettiğini vurgulayarak olası misillemeye karşı İran'ın beklenmedik bir plan hazırladığını belirterek verecekleri yanıtın farklı olacağını söyledi. 

İsrail’e gözdağı veren Galibaf, açıklamasında şunları dile getirdi: 

 “Varlığını tehdit altında gören bir rejim, geçmiş hatalarını tekrarlayıp İran’a saldırmayı düşünebilir. Ancak muhtemel bir deliliğe karşı hazırlandığımızı ve beklenmedik bir plan yaptığımızı bilmeliler. Muhtemel saldırılara karşı vereceğimiz yanıt farklı olacak ve böyle bir durumda rejim, varlığını daha hızlı sona erdirecektir” 

ABD'ye Sert Uyarı

Konuşmasında İsrail rejimini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri’ne de uyarılarda bulunan Galibaf, şunları kaydetti: “Rejimin destekçisi ABD, köpeğin tasmasını sıkı tut. Böylece ne kendinize zarar verirsiniz ne de sahibinizin başını belaya sokarsınız.”

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 gün önce
Siz de artık rahat durun. Ortadoğu'yu karıştırmaktan vazgeçin.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Yeni İstanbul Başsavcısı belli oldu

Yeni İstanbul Başsavcısı belli oldu