Türkgün Dünya İsrail, Gazze'deki esirler için Mısır'da üst düzey müzakerelere başladı

İsrail, Gazze'deki esirler için Mısır'da üst düzey müzakerelere başladı

İsrail müzakere ekibi, Gazze'deki esirlerin durumu üzerine görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Mısır'da üst düzey yetkililerle önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

İsrail müzakere ekibi, Gazze'deki esirlerin durumu üzerine görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Mısır'da üst düzey yetkililerle önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

MUHABİR: Burcu Öner

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, heyet İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun talimatıyla Mısır'da yetkililerle görüştü.

Görüşmede, Gazze'deki ateşkes ve İsrailli esirler konusunun ele alındığı bildirildi.

Katar'ın başkenti Doha'da devam eden müzakerelerde Hamas, Gazze'de esir tutulan biri hayatta 4'ü ölü, 5 ABD-İsrail vatandaşını teslim etmesini öngören taslağı kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail basını bu taslağın ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un sunduğu taslak değil, Rehine İşleri Özel Temsilcisi Adam Boehler'in önerisi olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ise müzakere heyetine Witkoff'un teklifi çerçevesinde Gazze'de ateşkes anlaşması müzakere görüşmelerine hazırlık yapmaları talimatı verdiği bildirilmişti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Pentagon: Husilere yönelik saldırılar hedefe ulaşana kadar devam edecek

Pentagon: Husilere yönelik saldırılar hedefe ulaşana kadar devam edecek

Pentagon, Husilere yönelik saldırıların hedefe ulaşana kadar devam edeceğini duyurdu. Sözcü Sean Parnell, ABD'nin Orta Doğu'daki operasyonlarının Amerikan çıkarlarını korumak için gerçekleştirildiğini belirtti ve Husilere yönelik geniş çaplı hava saldırılarının devam ettiğini açıkladı.

Pentagon, Husilere yönelik saldırıların hedefe ulaşana kadar devam edeceğini duyurdu. Sözcü Sean Parnell, ABD'nin Orta Doğu'daki operasyonlarının Amerikan çıkarlarını korumak için gerçekleştirildiğini belirtti ve Husilere yönelik geniş çaplı hava saldırılarının devam ettiğini açıkladı.

KAYNAK: AA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki Husilere yönelik saldırıların "hedefe ulaşana kadar" devam edeceğini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimindeki ilk günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Husilere yönelik son saldırılarına dikkati çeken Parnell, "Başkan (Donald) Trump ve Dışişleri Bakanı Pete Hegesth ile ABD liderliği, güç yoluyla barış döneminin geri döndüğünü belirtti. Hedefimize ulaşana kadar ezici ölümcül güç kullanacağız." ifadelerini kullandı.

İlk saldırı dalgasında birden fazla yerde 30'un üzerinde hedefin vurulduğunu belirten Parnell, bu saldırıların "Orta Doğu'da rejim değişikliğiyle ilgili değil, Amerikan çıkarlarını korumakla ilgili" olduğunu söyledi.

Kızıldeniz'deki harekatın devam ettiğini paylaşan Pentagon Sözcüsü, Husilere yönelik hava saldırılarında "en az 53 kişinin öldürüldüğünü" belirtti.

Parnell, Trump'ın, Kızıldeniz'deki nakliye araçlarına saldırmaya devam etmeleri halinde Yemenli gruba "ateş yağdıracağı" uyarısında bulundu.

Öncekilerden farklı olarak bu defa Husilere çok daha geniş bir operasyon yapıldığını vurgulayan Parnell, Husilere yardıma devam etmeleri durumunda İran'ın hedef olma ihtimali sorusuna, "Başkanın tüm seçeneklerin masada olduğunu çok net bir şekilde belirttiğini düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

ABD'nin güney sınırındaki son durumu paylaştı

"Savunma Bakanlığı, vatanımızı ve ABD'nin toprak egemenliğini savunmaktan gurur duyuyor." diyen Pentagon Sözcüsü Parnell, ABD'nin güney sınırından yasa dışı sınır geçişlerinde yüzde 93'lük bir azalma görüldüğünü belirtti.

Parnell, "Buna rağmen, güney sınırımızda yüzde 100 operasyonel kontrole sahip olana kadar durmayacağız." dedi.

Ukrayna'da ateşkes görüşmeleri hakkında da konuşan Parnell, bunun "zor, kusurlu, nüanslı ve karmaşık bir süreç" olduğunu ifade etti.

Öte yandan Parnell, ABD Afrika Komutanlığı güçlerinin Somali hükümetinin talebi üzerine 15 Mart'ta terör örgütü Eş-Şebab'a karşı hava saldırıları düzenlediğini ve Somali'nin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusunda, Mogadişu yakınlarında gerçekleşen saldırılarda "düşman savaşçılar dışında" hiçbir sivil kaybın yaşanmadığını kaydetti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *