20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bomba iddia! Türkiye'ye F-35 komplosu

Bomba iddia! Türkiye'ye F-35 komplosu

İsrailli yayın organı Channel 2, İsrail'in Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmemesi için ABD'yi ikna ettiğini iddia etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bomba iddia! Türkiye'ye F-35 komplosu

ABD ile Türkiye arasında, S-400'lerin alınmasının ardından kriz baş gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin F-35 jetlerine sahip olamayacağını söylerken, Pentagon da Türkiye'nin F-35 programından çıkarılma sürecinin başlatıldığını duyurdu.

İsrail medyasında da geniş yer bulan olayla ilgili İsrailli yayın organı Channel 2'de bir haber yayımlandı. Haberde, İsrail’in Türkiye’ye F-35'lerin verilmemesi için çaba sarf ettiği ve ABD'yi ikna ettiği ettiği yazıldı.

Haberde, "İki hafta önce Amerika resmi olarak Türkiye'ye F-35 uçaklarını satmayacağını beyan etti. Sebep olarak da Erdoğan'ın Rusya'dan gelişmiş hava savunma sistemlerini almaya karar vermesi olarak gösterildi. Bütün işaretler İsrail'in de bu kararın alınmasında etkili olduğunu göstermekte. Durum dünkü ana haber bülteninde de dile getirildi" ifadeleri yer aldı.

'F-35'lerin Türkiye'ye verilmesi engellendi'
Haberde şu ifadeler yer aldı: "Anlaşılan o ki İsrail perde arkası yaptığı kulis çalışmaları ile Türkiye'ye ileri hava kabiliyeti sağlayabilecek olan F-35 satışını tamamlanmasını engellemeye çalıştı.

İsrail, Türkiye'nin Ruslardan S-400 alım kararını F-35'lerin verilmemesi için bir fırsat olarak tespit etti ve Amerikalıları ikna etmek için kullandı. Böylece 100 adet F-35 uçağının Türkiye'ye verilmesi engellendi.

Resmi olarak Washington S-400'lerin Türkiye'de konuşlandırılması ve aynı zamanda da F-35'lerin kullanılması Rusların sistemler aracılığı ile Amerikan uçakları hakkında yeterinden fazla bilgi edinebilecekleri endişesi mevcut.

F-35'ler Rusların istihbarat toplama platformları ile birlikte ve Amerikalıların savaş kabiliyetlerini öğrenmeleri çok da arzulanan bir durum değildir.

Pentagon'un bu satış iptalini bildirmesinin sadece bir kaç gün sonra Başkan Erdoğan, Başkan Trump'a tehdit edici bir mesaj yayınladı. Bu mesaja göre ABD, uçakların satışını engelleyecek olursa benzer uçakları başka kaynaklardan temin etme hakkının doğacağını ve ihtiyaçlarını giderebilmek için bunda da tereddüt etmeyeceğini belirtmekteydi. Anlaşılan o ki sözü edilen diğer kaynaklar Rusya'dır"

Bölgede F-35'e sahip tek ülke İsrail olacak
İsrail medyasında daha önce de Türkiye'ye F-35 verilmemesi durumunda bölgede uçaklara sahip olacak tek ülkenin İsrail olacağı ve hava üstünlüğünü arttıracağı görüşü yer almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cezaevleri için yeni düzenleme!

Cezaevleri için yeni düzenleme!