22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya İsrail'den Türkiye'ye 'misilleme!' Komik hamleyi iki hafta sonra duyurdular

İsrail'den Türkiye'ye 'misilleme!' Komik hamleyi iki hafta sonra duyurdular

Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Tel Aviv'den misilleme kararı geldi. Reuters'ın aktardığına göre; İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedecek ve kalan diğer ithalatlar için de yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'den Türkiye'ye 'misilleme!' Komik hamleyi iki hafta sonra duyurdular
KAYNAK: Milliyet

Türkiye'nin İsrail'le tüm ihracat ve ithalatı askıya almasıyla başlayan yeni dönem, Tel Aviv yönetimini köşeye sıkıştırdı. Ankara tarafından 2 Mayıs tarihinde duyurulan ticaret yasağı kararı, 7 Ekim'de başlayan savaşta İsrail'i hedef alan ilk ambargo niteliği taşıyordu.

Amerikan New York Times gazetesi Türkiye'nin hamlesini İsrail'i vuran en son uluslararası yaptırım olarak niteledi, Tel Aviv üzerindeki izolasyonun büyüdüğünü yazdı.

Alman medyasına konuşan İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) kıdemli uzmanı Gallia Lindenstrauss, Türkiye'nin attığı radikal adımı 'çok ciddi ve şoke edici' bulduğunu söyledi, asıl bundan sonra yaşanabilecekler konusunda endişeli olduğunu getirdi.

Türkiye ve İsrail arasında 2023 yılında yaklaşık 7 milyar dolarlık ticaret gerçekleşti.

Ankara'nın Tel Aviv'le tüm ticari bağları koparmasına, haftalar sonra İsrail'den yanıt geldi. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile İsrail arasındaki serbest ticaret anlaşmasını feshedeceklerini ve Türkiye'den ithal edilen mallara yüzde 100 ek gümrük vergisi uygulayacaklarını duyurdu.

TÜRKİYE'YE ALTERNATİF ARIYORLAR

Türkiye'nin uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini ileri süren faşist bakan Smotrich, misilleme planını kabinenin onayına sunacaklarını söyledi. Plan, Türkiye'den İsrail'e ihraç edilen mallara serbest ticaret anlaşması uyarınca uygulanan tüm indirimli gümrük vergilerinin kaldırılmasını öngörüyor. Ayrıca Türkiye'den ithal edilen tüm ürünlere, mevcut gümrük vergisi oranına ilaveten, değerinin yüzde 100'ü oranında ek vergi uygulanacak.

Ankara'nın kararıyla İsrail'e ekonomik bir boykot ilan ettiğini belirten İsrail Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Ticarette Türkiye'ye bağımlılığı azaltmak için ithalat kaynaklarını çeşitlendirmeyi deneyeceklerini kaydeden Smotrich, alternatif arayışlarına vurgu yaptı.

Jerusalem Post gazetesi, alternatif adresler olarak Çin, Doğu Avrupa, Yunanistan, Almanya, Güney Kıbrıs ve Tayvan'ın sıralandığı bir habere yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bayraktar duyurdu: Güneş ve rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı!

Bakan Bayraktar duyurdu: Güneş ve rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı!