30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İsrail'in saldırılarında Lübnan'da 1174 kişi öldü

İsrail'in saldırılarında Lübnan'da 1174 kişi öldü

İsrail’in Lübnan’a yönelik devam eden saldırılarında 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1174 kişi hayatını kaybetti. Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in saldırılarında Lübnan'da 1174 kişi öldü
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu 1174 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında 104 çocuk ve 194 kadının olduğu bildirildi.

Lübnan’ın Güneyine saldırı

Bakanlık açıklamasına göre, ülkenin güneyindeki Ankun beldesine düzenlenen hava saldırıları sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Bint Cubey beldesinde ise saldırılarda 5 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Sur kentinde düzenlenen hava saldırıları sonucunda 16 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı. Saldırılarda Kana Devlet Hastanesi de ciddi hasar gördü.

Beka Bölgesinde Ağır Bilanço

Beka bölgesine yönelik saldırılarda en az 9 kişinin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Nebatiye ve Marcayun bölgelerinde ise 7 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun dünkü saldırıları sonucu toplamda 105 kişinin hayatını kaybettiğini, 359 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hizbullah Lideri Nasrallah Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da yaşamını yitirdiği bildirildi. Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

Yerinden Olan Yüz Binlerce Kişi

Bombardıman nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç sürerken, on binlerce kişi de Suriye’ye geçiş yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT'ten nokta operasyon: Lokman İsmail öldürüldü

MİT'ten nokta operasyon: Lokman İsmail öldürüldü