21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Bölgenin korkulu rüyası, kimse yerini bulamıyor

Bölgenin korkulu rüyası, kimse yerini bulamıyor

Avustralya'nın Kuzey Bölgesi Parklar ve Yaban Hayatı Komisyonu, çamur havuzunda mükemmel şekilde kamufle olan tuzlu su timsahının fotoğrafını paylaştı. Çamurun içerisinde gizlenen ve aniden ortaya çıkan timsah, kimse tarafından fark edilemiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bölgenin korkulu rüyası, kimse yerini bulamıyor

Timsahlar ülkesi olarak bilinen Avustralya'da paylaşılan bir fotoğraf, görenleri hem şaşırttı hem de ürküttü. Kendisini çok iyi kamufle etmeyi başaran ve çamurun içerisinden aniden fırlayan timsahın gizlendiği yeri kimse bulamıyor. Kuzey Bölgesi Parklar ve Yaban Hayatı Komisyonu, çamur havuzunda mükemmel şekilde kamufle olan tuzlu su timsahının "harika fotoğrafını" paylaştı. Paylaşımın ardından çok ilgi gören fotoğraf, tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı insanlar timsahı hemen fark ettiklerini savunurken, bazı insanlar da yerini görmenin imkansız olduğunu söyledi.

TEK GÖRÜNEN SARI BİR GÖZ
Devlet kurumunun çarşamba günü paylaştığı fotoğrafta yırtıcı göz önünde saklanmış halde görülüyor ve yaratığın çamurun içinde olduğuna işaret eden tek şey camsı, sarı bir göz. Bölgede yaşayan Rodney Fischer adlı bir kişinin Kuzey Bölgesi ve Batı Avustralya sınırı yakınlarında çektiği fotoğrafı paylaşan yaban hayatı kurumu "Göz seni görüyor" yazarak uyarıda bulundu.

KESKİN KOKU ALIYORLAR
Facebook kullanıcısı Joh-Marg Gridham, gönderiye yaptığı yorumda "Çamurun gözleri var" yazdı. Başka bir kullanıcıysa "İşte böyle öleceğim. Dürüst olmak gerekirse hiçbir şey göremedim" ifadelerini kullandı. Pasifik'teki kıtanın tuzlu su timsahları genellikle haliçler gibi tatlı su kütlelerinde bulunuyor ve iç bölgelere gelmeleriyle biliniyor. Ayrıca açık alanda kamufle olmadaki olağanüstü kabiliyetleriyle tanınıyorlar. Bu sürüngenler yağış mevsiminde çamurda ve sığ sularda neredeyse görünmez hale geliyor.

Başlarının üstünde yer alan gözleri suya batmış haldeyken görmelerine yardımcı oluyor, burunlarının üstündeki burun delikleriyse keskin bir koku alma duyusu sağlıyor.

DEVLET KORUMASINDALAR
Bu sürüngenler sayılarının 3 bine düştüğü 1970'lerden beri Avustralya devleti tarafından korunuyor. Devlet verilerine göre şu anda Avustralya'nın kuzeyinde tahminen 100 bin timsah var. Erkekleri yaklaşık 7 metreye kadar büyüyebilen tuzlu su timsahları dünyanın yaşayan en büyük sürüngenleridir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Börek almaya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı!

'Börek almaya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı!