02 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İtalya, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınadı

İtalya, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınadı

İtalya hükümeti, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınadı ve yaşanan gelişmelerden derin kaygı duyduğunu bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısını kınadı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orta Doğu'daki krizin kötüleşmesi üzerine Başbakan Giorgia Meloni liderliğinde acil bir güvenlik zirvesi düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, Savunma Bakanı Guido Crosetto, Başbakanlık Müsteşarı Alfredo Mantovano ve İtalya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Luca Ferrari'nin de katılımıyla gerçekleşen zirvede, durum değerlendirildi ve gerekli tedbirler ele alındı.

İtalyan Hükümeti, İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısını Kınadı

Yapılan açıklamada, İtalyan hükümetinin İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınadığı belirtildi. Aynı zamanda, bölgedeki tüm aktörlere sorumluluk çağrısında bulunularak gerilimin tırmanmasının önlenmesi gerektiği vurgulandı. İtalya, bölgedeki istikrarın sağlanması için diplomatik çözüm yollarını aramaya devam edeceğini açıkladı.

İtalya, BMGK'yi UNIFIL Gücünün Güçlendirilmesi İçin Davet Etti

Başbakanlık açıklamasında, İtalya'nın G7 Dönem Başkanı olarak İsrail-Lübnan sınırındaki istikrarı sağlamak için çaba harcayacağı belirtildi. Bu çerçevede Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nün güçlendirilmesi çağrısında bulunan İtalya, aynı zamanda Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda da acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İtalyan Hükümeti, UNIFIL ve Bölgedeki İtalyanların Güvenliğini Sağlama Kararlılığını Belirtti

İtalyan hükümeti, UNIFIL bünyesinde görev yapan askerlerinin ve bölgedeki İtalyan vatandaşlarının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi. Kriz ortamında bölgedeki İtalyanların güvenliği ve istikrarın korunması ön planda tutulmaktadır.

İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırıları

İran, İsrail'e akşam saatlerinde füze saldırısı gerçekleştirdi. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, ulusal güvenliğe yönelik tehdit olarak nitelendirilen İsrail'e füze saldırısı düzenlendiği belirtildi. Saldırının, önceki İsrail saldırılarına karşılık gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ürdün, İran'dan İsrail'e atılan füzeler nedeniyle kapattığı hava sahasını yeniden açtı

Ürdün, İran'dan İsrail'e atılan füzeler nedeniyle kapattığı hava sahasını yeniden açtı