23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Küstah Yunan karikatür çizdiğine pişman oldu

Küstah Yunan karikatür çizdiğine pişman oldu

Türkiye-Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten yunan gazetesine sosyal medyadan sert tepki gösterildi. Cevap olarak çizilen karikatür ise çok manidardı.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Küstah Yunan karikatür çizdiğine pişman oldu

Kısa süre önce Türkiye ve Libya arasında anlaşma imzalanmış ve bu anlaşmayla Libya'nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) Türk şirketleri tarafından petrol ve doğalgaz aranması amacıyla kiralanmasının önü açılmıştı. Söz konusu anlaşma Yunanistan tarafının tepkisini çekerken, Yunan Gazetesi Kathimerini de söz konusu anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten bir karikatür yayımlanmıştı.

Bugün ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya’ya yaptığı ziyarette Başkent Trablus’a indiğinde uçaktan inmeyi reddederek doğrudan Bingazi’ye geçti. Dendias’ı karşılamak üzere havalimanına gelen Libya Dışişleri Bakanı Naila Mangous’a rağmen Dendias’ın uçaktan inmeyerek doğrudan Bingazi’ye gitmesi ve Darbeci General Hafter ile bir araya gelmesi Libya hükümetinin tepkisini çekti. Yunanistan ile Libya arasında diplomatik krize neden olan olay sonrası Libya Dışişleri Bakanlığı Yunanistan’a kınama mesajı yayımladı ve gerekli tedbiri alacaklarını duyurdu.

Yunanistan tarafının daha önce gazete manşetleriyle Türkiye-Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzetmesi, bugün de diplomatik nezaketleri hiçe sayarak iki ülke arasında krize neden olması sosyal medyada dikkat çeken bir karikatürle karşılık buldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten Yunanlılara dikkat çeken bir videoyu paylaşarak tepki gösterdi. Büyük beğeni alan karikatür videosunda Türkiye ve Libya arasınki anlaşmayı tuvalet kağıdına benzeten Yunanlıların aslında tuvalet kağıdının arasına sarılmış vaziyette ABD tarafından denize itildiği hatırlatılıyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 milyar dolarlık dev TB2 SİHA teklifi: Siz vermezseniz Türkiye'den alırız!

2 milyar dolarlık dev TB2 SİHA teklifi: Siz vermezseniz Türkiye'den alırız!