21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Maduro'dan ABD'ye 'silah' resti

Maduro'dan ABD'ye 'silah' resti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'nın kendi silah sistemlerini geliştirme planlarının yanı sıra Rusya, Çin ve İran ile askeri iş birliğini sürdüreceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maduro'dan ABD'ye 'silah' resti

Rusya ve İran'la yaptığı askeri iş birliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'nın kendi silah sistemlerini geliştirme planlarının yanı sıra Rusya, Çin ve İran ile askeri işbirliğini sürdüreceğini söyledi.

Günün erken saatlerinde Venezuela'nın 'Stratejik Operasyonlar Komutanlığının' 15. yıl dönümü programında konuşan Maduro, ülkenin kendi silahlarını üretmeyi planladığını ve tam da bu amaçla özel bir askeri ve bilimsel konsey kurulduğunu duyurdu.

Kendi silah sistemlerimizi geliştirmek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Rusya, Çin, Küba, İran ve tüm dünyayla işbirliğini sürdürürken, onlardan bilimsel, teknolojik, silahlarla ilgili stratejik destek almaya devam edeceğiz. Ancak bağımsızlığa doğru ilerlemeliyiz.
Venezuela'nın silah tedarikçisi Moskova'nın, Karakas'la olan yakın ilişkileri nedeniyle bir silah üretim iş birliği yapabilecekleri tahmin ediliyor.

ABD Pazartesi günü, İran'la yaptığı iş birliği nedeniyle Maduro'ya ek yaptırımlar uygulama kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Tahran'daki yozlaşmış yetkililer, yaklaşık iki yıldır BM silah ambargosunu delmek için Venezuela'daki rejimle çalışıyor." dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yanıt olarak yapılan açıklamada, Karakas'ın ülke başkanına yönelik yeni ABD yaptırımlarının bir tür saldırganlık olarak gördüğü, Beyaz Saray'ın ülkenin İran ile ticari ve ekonomik ilişkiler kurmasını engelleyemeyeceği belirtildi.

Başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun birkaç üyesi, son yıllarda Venezuela'ya yaptırımlar uyguladı. Muhalefet lideri Juan Guaido'nun kendisini geçici lider ilan ettiği 2019 protestolarının ardından daha fazla cezai tedbir uygulandı.

Rusya, Çin ve Türkiye, Venezuela'nın meşru başkanı olarak Nicolas Maduro'yu destekledi.

Batı yaptırımlarının çoğu, dev fosil yakıt varlıklarına el koymak ve firmanın işlemleri tamamlamasını engellemek amacıyla Venezuela'nın devlet petrol ve gaz şirketi Petroleos de Venezuela ve yan kuruluşlarını hedef aldı.(STAR)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Deniz Kuvvetleri 939 yaşında

Türk Deniz Kuvvetleri 939 yaşında