21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya NASA'dan korkutan açıklama: Yaklaşıyor

NASA'dan korkutan açıklama: Yaklaşıyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi, 1998 yılında keşfedilen devasa bir gök taşının gelecek ay dünyaya yakınlaşacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NASA'dan korkutan açıklama: Yaklaşıyor

1998 yılında keşfedilen devasa bir gök taşının gelecek ay Dünya'yı adeta teğet geçeceği açıklandı. Açıklamayı yapan NASA, gök taşının 25 Ekim'de Dünya ile yakınlaşacağını duyurdu.

Cadılar Bayramı'nda devasa Apollo asteroidi Dünya’nın yörüngesini sıyıracak… NASA, 1 kilometre genişliğindeki 1998 HL1 olarak adlandırılan devasa gök taşının çok yakın bir dönemde Dünya’nın yörüngesini teğet geçeceğini açıkladı. NASA’nın yayınladığı yörünge diyagramında gök taşının ne kadar yakından geçeceği belirtildi.

"25 Ekim'de yaklaşacak"
Bu devasa gök cisim eğer Dünya'ya çarparsa milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olacak kadar büyük. Neyse ki, NASA bu yıl Dünya'ya en yakın geçişini 25 Ekim'de yapacak gök cisminin gezegenimize yaklaşık 241 bin kilometre yani Dünya ve Ay arasındaki mesafenin 16 katı kadar uzaktan gerçekleşeceğini belirtti. Bu mesafe çok uzak olsa da gök bilimciler tarafından oldukça yakın olarak değerlendiriliyor. Dünya’nın yörüngesini teğet geçecek 1998 HL1'in bir tehlike oluşturmadığı belirtildi.

Dünya’nın yörüngesine düzenli olarak takılan gök cismi ilk olarak 24 Haziran 1998'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün Scorro, New Mexico'da bulunan Lincoln Laboratuvarı Deneysel Test Alanı'nda gerçekleşen araştırmada bulundu. Düzenlediği TED konuşmasında, gök bilimci Phil Plait, 250 metre genişliğinde küçük gök taşlarının yani 1998 HL1'in çeyreği büyüklüğündeki cisimlerin, Dünya'ya çarptığında çok büyük zararlar verebileceğini söyledi. Plait böyle bir durumda endişeye gerek olmadığını NASA’nın bunun gibi durumlarla başa çıkmak için kapsamlı bir planı olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY, yeni uçağına 'Sivrihisar' adını verdi

THY, yeni uçağına 'Sivrihisar' adını verdi