22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den çağrı!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den çağrı!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, çağrıda bulundu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den çağrı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği basın toplantısında, "Bu, Putin’in savaşı. Savaşı durdurmalı, askerlerini geri çekmeli ve iyi niyetle diplomasi yolunu seçmeli." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya’yı ziyaret ederek Başbakan Olaf Scholz ile basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarına “Almanya, Avrupa’nın, translatlantik ittifakımızın kalbinde” ifadeleri ile başlayan Stoltenberg, Almanya Başbakanı Scholz’un liderliğinin Avrupa’nın güvenliği için bugün çok daha büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna operasyonuna yönelik konuşan NATO Genel Sekreteri, “Putin’in Ukrayna savaşı barışı sarstı ve dünyayı şok etti. Cesur Ukrayna halkı ve silahlı kuvvetlerini saygıyla anıyoruz. Onların cesareti ve karlılığı hepimizin ilham kaynağı. BM Sözleşmesi kapsamındaki meşru müdafaa haklarını korumaya destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Almanya’nın 120 bin mülteciyi kabul ettiğini sözlerine ekleyen Stoltenberg, “Bu Almanya’nın cömertliğini ve dayanışmasını gösteriyor. NATO'nun çatışmanın tırmanmasını engelleme sorumluluğu var” dedi.

“Bu Putin’in savaşı” 
“Bu Putin’in savaşı” diyen Stoltenberg, “Savaşı durdurmalı, askerlerini geri çekmeli ve iyi niyetle diplomasi yolunu seçmeli” ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Scholz’un çabalarını takdirle karşıladığını sözlerine ekleyen NATO Genel Sekreteri, “Büyük bedel ödüyor. Sert yaptırımlar, Putin’in savaş makinelerine zarara uğratıyor. Uluslararası yaptırımların uygulanmasındaki önemli rolü için Almanya'ya teşekkür ediyorum. Almanya aynı zamanda, Litvanya’da askerlerin arttırılması, Romanya’daki savaş jetlerinin ve gemilerinin devriye görevleri ile diğer NATO müttefiklerinin savunması ve korunmasına da yardımcı olmak için adımlar atıyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'ya karşı İngiltere'den karşı hamle!

Rusya'ya karşı İngiltere'den karşı hamle!