05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya NATO'nun yeni lideri Mark Rutte oldu

NATO'nun yeni lideri Mark Rutte oldu

NATO müttefikleri, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi yeni genel sekreter olarak seçti. Jens Stoltenberg, Rutte'yi "gerçek Transatlantikçi, güçlü lider ve uzlaşı kurucu" olarak nitelendirdi. Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de İstanbul'da bir araya gelmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO'nun yeni lideri Mark Rutte oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

NATO müttefikleri, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi yeni genel sekreter olarak seçti. Jens Stoltenberg'in görevini devralan Rutte, ittifakın geleceğine yön verecek.

Stoltenberg'den Rutte'ye Övgü

Görevini Rutte'ye devreden Jens Stoltenberg, halefini "gerçek Transatlantikçi, güçlü lider ve uzlaşı kurucu" olarak tanımladı. Stoltenberg, Rutte'nin NATO'nun yeni lideri olarak önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Tek Rakibi Yarıştan Çekildi

Rutte'nin atanması, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in geçen hafta yarışı bırakmasının ardından resmileşti. NATO müttefikleri, Rutte'nin liderliği konusunda uzlaşarak bu önemli kararı aldı.

Türkiye'den Destek

Türkiye, Nisan ayında Rutte'nin adaylığını desteklediğini NATO müttefiklerine bildirmişti. Rutte, 26 Nisan'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, Rutte, Türkiye'nin NATO'da çok önemli bir müttefik olduğunu ve ABD'nin ardından NATO bünyesindeki en büyük ikinci askeri gücü temsil ettiğini vurguladı.

Rutte'nin Türkiye Ziyareti

Rutte'nin İstanbul ziyareti sırasında, Türkiye'nin NATO'daki stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye'nin ittifakın güvenliği ve savunmasında kritik bir rol oynadığını belirten Rutte, Türkiye ile yakın iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor şampiyonu Nisa Bölükbaşı'ndan MHP Milletvekili Levent Uysal'a teşekkür

Survivor şampiyonu Nisa Bölükbaşı'ndan MHP Milletvekili Levent Uysal'a teşekkür