24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Putin: İstihdamla ilgili ciddi zorluklar yaşanıyor

Putin: İstihdamla ilgili ciddi zorluklar yaşanıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus hükümetinin istihdam sorunlarına ilişkin çözüm bulması gerektiğini belirterek, “Zorunlu izin ya da yarı zamanlı çalışan yaklaşık 234 bin kişi var. Bu rakam yıl başındaki seviyenin neredeyse iki katı. Ulusal ölçekte bunların küçük rakamlar olduğu açık, ancak belirli sektörler, şirketler ve topluluklar için ciddi zorluklar var.” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin: İstihdamla ilgili ciddi zorluklar yaşanıyor

Putin, hükümet yetkilileriyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus ekonomisinin dış baskılarla başa çıktığını anlatan Putin, "Güvendikleri ekonomide 'yıldırım saldırısı' taktiği işe yaramadı. Önemli endüstrileri, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için hızla koruyucu önlemler uyguladık ve mekanizmalar başlattık." diye konuştu.

Putin, alınan önlemler sayesinde Rus ekonomisinde derin bir küçülmenin önüne geçtiklerini belirterek, "Enflasyonu da hızla istikrarlı hale getirdik. Nisanda yüzde 17,8'le zirveye çıktıktan sonra şimdi yüzde 14,1'e geriledi. Yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 12 civarında dengeleneceğine inanıyoruz." dedi.

İstihdam konusunda ise insanların işten atılma riskinin arttığını vurgulayan Putin, "İşten atılma riskiyle karşı karşıya olan insan sayısı artıyor. Zorunlu izin ya da yarı zamanlı çalışan yaklaşık 234 bin kişi var. Bu rakam yıl başındaki seviyenin neredeyse iki katı.


Ulusal ölçekte bunların küçük rakamlar olduğu açık, ancak belirli sektörler, şirketler ve topluluklar için ciddi zorluklar var. Hükümetin yerel bu tür sorunlara dikkat etmesi ve etkin çözümler bulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'ya yönelik yaptırım uygulayan ülkelerin profesyonel bir şekilde davrandığını belirten Putin, "Düşmanlarımızın eylemlerinin tahmin edilemez ve son zamanlarda dürtüsel olduğunu görüyoruz. Bu da kendi mantığımıza göre çalışmamız ve inisiyatifi elimizde tutmamız gerektiği anlamına geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM Başkanı Şentop: Darbe girişimlerini lanetliyoruz

TBMM Başkanı Şentop: Darbe girişimlerini lanetliyoruz