21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rus ordusunun Ukrayna sınırındaki 'gizli yolu' ifşa oldu!

Rus ordusunun Ukrayna sınırındaki 'gizli yolu' ifşa oldu!

Rusya’nın askeri güçleri Ukrayna sınırından çekmeye başladığına dair iddiasına rağmen, son birkaç gün içinde çekilen uydu görüntüleri, Rusya’nın Belarus’ta Ukrayna sınırına yakın büyük bir nehir üzerinde bir duba köprü inşa ettiğini gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rus ordusunun Ukrayna sınırındaki 'gizli yolu' ifşa oldu!

The Daily Beast sitesinde yer alan habere göre, Planet tarafından çekilen uydu görüntülerinde, Rus birliklerinin Salı günü Rusya-Belarus sınırına yakın Pripyat Nehri boyunca bir duba köprü inşa ettiği görüldü.

Nehir, Ukrayna ve Belarus topraklarını kapsayan, Çernobil Yasak Bölgesi olarak bilinen geniş bölgenin yakınında bulunuyor.

Uydu görüntüleri, Moskova’nın Rus askerlerini Ukrayna’ya yakın bölgelerden çekmeye başladığını duyurduğu bir zamanda geldi. Ancak bu adım Ukrayna ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) tarafından şüpheyle karşılandı.

Analistler, bir Rus işgali durumunda, köprünün şu anda Belarus’ta askeri tatbikatlar yapmak üzere konuşlanmış Rus kuvvetlerinin Ukrayna topraklarına doğru ilerlemesi için birçok potansiyel rotadan biri olabileceğinden endişe ediyor.

Uydu görüntüleri, köprünün yakınında herhangi bir zırhlı araç yoğunluğu göstermese de, bölgeye giden yollarda Rus kuvvetleri geniş çapta konuşlandı.

Dış Politika Araştırma Enstitüsü’nde Rusya konusunda araştırmacı olan Rob Lee, Şubat ayı başlarında Rus mühendislik birimleri ve duba ekipmanlarının Belarus’a girdiğini bildirdi.

Belarus Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta sonlarında Rus askeri birliklerinin Pripyat Nehri boyunca ‘su bariyerini geçme’ tatbikatı yaptığını duyurdu.

Bakanlık, bir grup tank ve aracı gösteren bir video da yayınladı. Ordunun tatbikatlar yaptıktan sonra Kırım köprüsü üzerinden bölgeden ayrıldığını ve bazı kuvvetlerin üslerine döneceğini de bildirdi.

Ancak ABD’li üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki bazı askerleri geri çektiği yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, Moskova’nın sınıra 7 bin civarında asker daha gönderdiğini bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diplomasiye açık olduğunu söylese de, gizli olarak savaş için hazırlık yaptıklarını iddia etti.

Söz konusu yetkili, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için ‘her an’ bir bahane yaratabileceğini de öne sürdü.

Diğer yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna sınırındaki Rus askeri varlığında herhangi bir düşüş olduğuna dair işaret görmediğini ve sadece küçük bir birliğin değiştiğini söyledi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karın ağrısıyla hastaneye gitmişti

Karın ağrısıyla hastaneye gitmişti