20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Rushan Abbas'tan Türkiye'ye çağrı

Rushan Abbas'tan Türkiye'ye çağrı

Çin zulmü altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Uygur Türkleriyle ilgili konuşan Rushan Abbas, Uygurların soykırıma uğradıklarını söyledi. Abbas, Türk halkından Uygurlarla ilgili sorunları herkesten paylaşmasını istedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rushan Abbas'tan Türkiye'ye çağrı

CAMPAING for Uyghurs (Uygurlar için seferberlik) hareketi yönetici direktörü Rushan Abbas, Uygurların içinde bulunduğu acı tabloya ilişkin önemli detaylar paylaştı. Çin'in yeniden eğitim merkezleri denilen kamplarda soykırım çalışmaları yürüttüğüne işaret eden Uygur aktivist, kız kardeşinin de aynı kamplarda olduğunu söyledi. Uygurların Türk halkı ile kan ve soy bağı olduğunu aktaran Abbas, "Türk halkından isteğimiz, Uygurlarla ilgili krizi herkesle paylaşması. Bu zulmü sona erdirmek için yeterli bir destek kitlesi inşa etmenin tek yolu, korkuyu ve susturulmayı reddedip, o insanların sözcüsü olmaktır" ifadelerine yer verdi. Türkiye'nin Uygurlar için ikinci vatan olduğuna dikkat çeken Rushan Abbas, Türk halkından Uygurlarla ilgili krizi herkesle paylaşmasını istedi.

Uygurların, Türk halkını tarihsel, geleneksel ve akrabalık gibi birçok yönden en yakın müttefik olarak gördüğünü belirten Abbas "Zulüm nedeniyle vatanlarına geri dönemeyen Uygurlar için tüm sıcaklığıyla kapılarını açan Türkiye ise bizler için ikinci bir vatan haline geldi. Türk halkından isteğimiz, Uygurlarla ilgili krizi herkesle paylaşması. Bu zulmü sona erdirmek için yeterli bir destek kitlesi inşa etmenin tek yolu, korkuyu ve susturulmayı reddedip, o insanların sözcüsü olmaktır. Bu konuda imamınızla konuşun, vaazlerde söz edin, farkındalık oluşturun, yöneticilerinizin harekete geçmesini sağlayın. Uygurlar, Türk ve Müslüman oldukları için en korkunç istismar ve soykırımla karşı karşıya. Lütfen yanımızda olun. Türkiye, Çin dezenformasyonuna ve sahte propagandalarına karşı güçlü durmalı. Çin yönetimi terörizmi soykırıma devam etmek için bir bahane olarak kullanıyor. Tarih, bu vahşeti, destekçileri ve takipçilerini unutmayacaktır. Tekrar söylüyorum, lütfen yanımızda olun. Kardeşimiz olarak yanımızda durun, Uygurlara sahip çıkın"

Çin'deki Komünist Parti rejiminin tüm Müslümanları terörist ilan ettiğini belirten Rushan Abbas, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Çin seyahati sırasında Pekin yönetimini haklı bulduğunu hatırlattı. Abbas, bu durumun ülkedeki Müslümanlar için büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade ederek, "Uygur aydınlarının, ünlü yazarların, müzisyenlerin, eğitimcilerin hepsinin terörist ya da aşırıcılık yanlısı olması mümkün mü?" diye sordu. Abbas ayrıca dünya genelindeki Müslümanların Çin zulmüne sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Boğazı’ndan böyle geçtiler!

İstanbul Boğazı’ndan böyle geçtiler!