21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Söyledikleri tüyler ürpertti! Dimitri Rogozin uzaylı açıklamasıyla gündemi sarstı

Söyledikleri tüyler ürpertti! Dimitri Rogozin uzaylı açıklamasıyla gündemi sarstı

Rus uzay ajansı Roscosmos'un Başkanı Dimitri Rogozin uzaylı yaşamına inanıyor. Dimitri Rogozin, uzaylıların varlığı hakkında büyük tartışmaların yaşandığı bir dönemde çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Dünya dışı varlıkların insanları "bakteriler" gibi uzaktan inceleyebileceğini düşündüğünü kaydederek ilgi toplayan Rogozin'e göre uzaylılar gizlice Dünya'yı inceliyor olabilirler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Söyledikleri tüyler ürpertti! Dimitri Rogozin uzaylı açıklamasıyla gündemi sarstı

Uzaylıların varlığı hakkında yıllardır sonu gelmeyen bir tartışma var. Son olarak, ABD'den gelen itiraflar ve NASA'nın tanımlanamayan hava olayları ile ilgili ilk çalışmasını başlatarak UFO avına resmen katılması bu konudaki tartışmaları tekrar alevlendirdi. Kimi otoriteler dünya dışı varlıkların olduğu, kimi otoriteler ise dünya dışı varlıkların olmadığı kanısında. Ancak Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'un Başkanı Dimitri Rogozin'in yaptığı son açıklamalar ise oldukça ilginç.

"UZAYLILARIN GİZLİCE BİZİ İZLİYOR OLABİLİRLER"
Roscosmos Başkanı Dmitry Rogozin, insanlıktan daha zeki ve teknolojik olarak daha gelişmiş olabilecek dünya dışı yaşamın varlığına inandığını söyledi. Rogozin, Rus TV kanalı Rossiya 24'e verdiği demeçte uzaylıların gizlice Dünya'daki medeniyetleri inceliyor olabileceğini kaydetti.

Evrenin herhangi bir yerinde yaşamın ortaya çıkmasına binlerce faktörün katkıda bulunabileceğini söyleyen Rogozin, insanlığın uzayı inceleme yeteneğinin sınırlı kaldığını da sözlerine ekledi.

"Big Bang (Büyük Patlama) teorisini biliyoruz ama ya bu 'Big Bang' evrenin sadece bizim görebildiğimiz belirli bir bölümünde gerçekleştiyse? Başka dünyalar da olabilir… ve yaşamın ortaya çıkmasına katkıda bulunabilecek sayısız faktör var” dedi.

%99,9'U "ALAKASIZ" ÇIKMIŞ
Rogozin, Rusya Bilimler Akademisi'nin dünya dışı yaşam ve özellikle UFO'larla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Rus uzmanlar tarafından incelenen bu tür vakaların %99,9'unun "atmosferik ve Dünya dışı akıllı yaşam hipotezleriyle hiçbir ilgisi olmayan diğer fiziksel fenomenler" olduğunu belirtti.

"Hala bu tür gerçek UFO olaylarının gerçekleşmiş olabileceğini varsayıyoruz" diyen Rogozin ayrıca, yeni uçakları ilk kez test ederken tanık oldukları açıklanamayan olayları bildiren Sovyet test pilotlarının bazı raporlarına kişisel olarak baktığını dile getirdi. Roscosmos Başkanı, daha önce ABD uzay ajansı NASA ile temasa geçtiğini ve benzer bilgiler aldığını da sözlerine ekledi.

"BAKTERİLERİ İNCELEYEBİLİRİZ, ANCAK AYNI BAKTERİLER GİBİ BİZ DE İNCELENEBİLİRİZ"
Rogozin, tıpkı insanların dünyadaki diğer türlerle yaptığı gibi, insanlığı ve Dünya'yı incelemeyi sağlayan teknolojik bir düzeye ulaşmış yaşam formları olabileceğini öne sürdü. Rogozin, "Bakterileri inceleyebiliriz, ancak aynı bakteriler gibi biz de incelenebiliriz" diyerek bu noktaya dikkat çekti.

Rogozin'in açıklamalarının, 2017'den bu yana gözlemlerin artışa geçtiği ABD'de yaşanan UFO tartışmaları sırasında gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteorolojiden Doğu Akdeniz'de şiddetli yağış uyarısı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz'de şiddetli yağış uyarısı