Filistinli gruplar, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek ve dayanışma mesajı vermek amacıyla, yarın Filistin topraklarında ve yurt dışındaki tüm mülteci kamplarında kapsamlı bir genel grev ilan etti.
Yapılan ortak açıklamada, “İşgal altındaki tüm Filistin topraklarında hayatın bütün yönlerini kapsayan bir grev çağrısı yapıyoruz. Bu, sadece bir protesto değil, insanlık adına yükselen bir çığlıktır,” ifadeleri kullanıldı.

Açık Mesaj: "Sesimizi Yükseltmeliyiz"
Filistin topraklarında ve diasporadaki Filistinlilere hitaben yapılan açıklamada, dünya kamuoyuna da çağrıda bulunuldu: “Sesimizi yükseltmeli, işgalin sivilleri hedef alan saldırılarını ve halkımızı yerinden etmeyi amaçlayan yıkım politikasını ifşa etmeliyiz.”
Açıklamada, Gazze’de devam eden etnik savaşın sona erdirilmesi için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiği belirtildi. İsrail’e yönelik yaptırımlar uygulanması ve “terörist hükümetin” hesap vermesi çağrısı yapıldı.
Hamas’tan Grev ve Yürüyüş Çağrısı
Öte yandan Hamas da kapsamlı grev ve kitlesel yürüyüş çağrısında bulundu. Hareketin yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Halkımız ve direniş, işgal güçlerinin Gazze ve Batı Şeria üzerindeki kirli planlarını boşa çıkaracaktır. Müzakereyle başaramadıklarını savaş ve katliamlarla da gerçekleştiremeyecekler.”
Batı Şeria’daki Filistinlilere seslenen Şedid, özellikle Gazze’deki kardeşlerine karşı yapılan katliamlara dikkat çekerek, herkesin ulusal sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Uluslararası Duyarlılık Şart
Bu çağrılar, sadece Filistinliler için değil, insan haklarına duyarlı tüm dünya halkları için bir sınav niteliğinde. Gerekli uluslararası baskı oluşturulmadıkça Gazze’de yaşanan insani dramın sona ermesi zor görünüyor.