22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Türk SİHA'ları dünya medyasında!

Türk SİHA'ları dünya medyasında!

Azerbaycan'ın topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda kullandığı Türk SİHA'larının başarısı dünya medyasında yankı buldu. Erivan'ın Türk İHA'ları için herhangi bir çözümü olmadığı, bu yüzden İHA'ların hedefleri vurmaya devam edeceğini vurgulayan uzmanlar, Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı silahlarla savunmasını güçlendirdiğini belirtti.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk SİHA'ları dünya medyasında!

El Cezire'nin internet sitesinde yer alan bir haberde, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı teknolojik üstünlüğü vurgulandı. Haberde, Türkiye'den alınan İHA'ların kullanıldığı harekatta, Ermenistan'ın çaresizliğine dikkat çekildi.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Azerbaycan'ın, topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için başlattığı harekat, dünya medyasının gündeminde. Katar merkezli El Cezire, Karabağ'da teknolojik üstünlüğün Azerbaycan'da olduğunu yazdı.

Robin Forestier-Walker imzalı yazıda, Türk İHA'larının, Suriye ve Libya'dan sonra Karabağ'da aktif olarak kullanıldığının altı çizildi. Türk İHA'ları tanıtılırken, bu tip araçların çatışmada belirleyici etkisi olduğu vurgulandı.

Yazıda görüşüne yer verilen Londra Üniversitesi'nden Rob Lee, Bayraktar TB2'nin hedef savunma sistemlerini yok ettiğini belirtti ve "TB2'ler tepelerinde hedefi vurmak için fırsat bekliyor" dedi.

Lee, Erivan'ın TB2'ler için herhangi bir çözümü olmadığı, bu yüzden İHA'ların hedeflerini vurmaya devam edecekleri değerlendirmesinde bulundu.

Ermenistan savunmasının aradan geçen yıllarda küçüldüğünü söyleyen Lee, refah düzeyi yüksek Azerbaycan'ın Türkiye, Rusya ve İsrail'den aldığı silahlarla savunmasını güçlendirdiğini ifade etti.

Rusya'nın Ermenistan'a desteği
Rob Lee, Rusya'dan Ermenistan'a yapılan silah yardımına da değindi. Lee'ye göre Rusya, güç dengesinin Azerbaycan lehine değiştiğini 2016 yılında fark etti; Ermenistan'a bunu dengelemesi için silah sağlamaya başladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk düşmanı Biden gittiği eyaletin adını unuttu

Türk düşmanı Biden gittiği eyaletin adını unuttu