16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Türkiye-BAE arasındaki 50 milyar dolarlık anlaşma geniş yankı uyandırdı: Gerçek bir zafer

Türkiye-BAE arasındaki 50 milyar dolarlık anlaşma geniş yankı uyandırdı: Gerçek bir zafer

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri, 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma ziyareti yakından takip eden dünya basınında geniş yer buldu. Haberlerde, 'Bu, Erdoğan ve ekibi için gerçek bir zafer' değerlendirmesi yapıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye-BAE arasındaki 50 milyar dolarlık anlaşma geniş yankı uyandırdı: Gerçek bir zafer

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolar tutarında 13 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmzalanacak yeni metinlerle işbirliğimizin ahdi zemini güçlenecek" dedi.

BAE ile diplomatik ilişkilerin 50'nci yıl dönümünde yakın diyalog ve işbirliğinin gelişiminden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Erdoğan, imzalanacak ortak mutabakat metni ile ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkmış olacağını söyledi.

Türkiye ve BAE arasında yapılan anlaşma dünyada geniş yankı buldu.

Financial Times "BAE ve Türkiye milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzaladı" başlığı ile verdiği haberde iki ülkenin belirli bir süre süren anlaşmazlıkları geride bırakarak bağları güçlendirdiği ifade edildi:

Financial Times "BAE ve Türkiye milyarlarca dolarlık anlaşmalar imzaladı" başlığı ile verdiği haberde iki ülkenin belirli bir süre süren anlaşmazlıkları geride bırakarak bağları güçlendirdiği ifade edildi:

TÜRK EKONOMİSİNE DESTEK

Anlaşmalar, son on yılın büyük bölümünü anlaşmazlıklar içinde geçiren ve 2011'deki popüler Arap ayaklanmalarının ardından Orta Doğu'da patlak veren kargaşa sırasında genellikle rakip tarafları destekleyen bölgesel güçler arasındaki bağların derinleştiğine işaret ediyor.

Anlaşmayı "Türkiye, BAE'den 51 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek Taahhüdü Aldı" başlığı ile veren Bloomberg, Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden yüklü miktarda yatırım çektiğine vurgu yapıldı.

5-152
Anlaşmayı "Türkiye, BAE'den 51 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek Taahhüdü Aldı" başlığı ile veren Bloomberg, Erdoğan'ın Körfez ülkelerinden yüklü miktarda yatırım çektiğine vurgu yapıldı.

4-226
Al Monitor "Türkiye ve BAE, Erdoğan ziyareti sırasında 50 milyar dolarlık ticaret anlaşması imzaladı" başlığı ile verdiği haberde "50 milyar dolarlık serbest ticaret anlaşması, Türk hükümeti döviz krizini hafifletmek için yabancı fonları çekmeye çalışırken geldi." ifadeleri kullanıldı.

3-287
Anlaşmayı "Türkiye ve BAE, Erdoğan'ın ziyareti sırasında 50 milyar dolarlık anlaşma imzaladı" başlığı ile veren Middle East Eye

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın ekonomisini canlandırmak için önemli yatırımları güvence altına almak amacıyla Arap Körfezi ülkelerine yaptığı geziyi tamamlarken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye Çarşamba günü toplam 50,7 milyar dolarlık bir dizi anlaşma ve mutabakat zaptı ( MOU ) duyurdular ." ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca Suudi Arabistan ile yapılan iha anlaşmalarına da yer verildi.

Nikkei Asia ise haberi "Erdoğan, BAE'deki Körfez turunu 50 milyar dolarlık anlaşmalarla bitirdi" başlığı ile verdi. Haberde anlaşmaların Türk ekonomisine büyük bir destek sunacağı belirtildi.

"ERDOĞAN VE EKİBİ İÇİN GERÇEK BİR ZAFER"

Haberde piyasa stratejisti Tim Ash'in görüşlerine de yer verildi.

BAE anlaşmaları açıklandıktan sonra, RBC BlueBay Asset Management'ta gelişen piyasa stratejisti Tim Ash, "Bu, Erdoğan ve ekibi için gerçek bir zafer" ifadelerini kullandı.

"Diğer Körfez ülkelerinden - Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt - benzer taahhütlerle birleştirilirse, devam eden ve çok ihtiyaç duyulan politika düzenlemesinin etkisini hafifletebilir.

2-408
Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansı WAM da haberi "BAE ve Türk Cumhurbaşkanları, stratejik ortaklığı artırmak için 50 milyar doları aşan anlaşma ve anlaşmaların duyurulmasına tanık oldu" başlığı ile vererek iki ülke arasında bağların derinleştiğini yazdı.

BAE TÜRKİYE BAĞLARI GÜÇLENİYOR

Al Arabiya ise anlaşmayı "BAE ve Türkiye bağları güçlendiriyor" diyerek verdi. Haberde "İkili taahhüdün ekonomik ve stratejik ilişkileri derinleştirmesi ve her iki ülkeye de karşılıklı yararlar getirmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

1-504
ABC News ise haberi "Türkiye'nin finans şefi, Erdoğan Körfez ülkelerini gezerken BAE ile 50,7 milyar dolarlık anlaşmaların müjdesini verdi" başlığı ile duyurdu. Haberde şu ifadelere yer verildi:

Ankara, Arap devletleriyle on yıllık bir ayrılığın ardından son iki yılda Riyad ve Abu Dabi ile bağlarını onardı.

Londra'daki BlueBay Asset Management'ta gelişmekte olan piyasalar analisti Timothy Ash, anlaşmaların "Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında yeni bir stratejik ilişkiyi" temsil ettiğini söyledi.

Haberde ayrıca mart ayında iki ülke arasında ikili ticareti beş yıl içinde yılda 40 milyar dolara çıkarmayı amaçlayan bir serbest ticaret anlaşmasının imzalandığı da hatırlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş, Lyanco transferinde mutlu sona çok yakın

Beşiktaş, Lyanco transferinde mutlu sona çok yakın