24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Dünya TUSAŞ’a terör saldırısı dünya basınında

TUSAŞ’a terör saldırısı dünya basınında

Ankara’daki TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı dünya medyasında geniş yankı buldu. The Washington Post’tan CNN International’a kadar birçok gazete ve televizyon saldırıya yer verdi.

Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi
Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 1

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yerleşkesine Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Olay sonrası dünya basını saldırıya geniş yer verdi.

 

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 2

The WashIngton Post

Amerikan The Washington Post, saldırıyı “TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında en az 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı” manşetiyle duyurdu. Haberde, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın saldırıyı PKK’nın düzenlediğine dair açıklamalarına yer verildi. Henüz hiçbir örgütün saldırıyı üstlenmediği de belirtildi.

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 3

The Wall Street Journal: erdoğan, terör saldırısını kınadı

The Wall Street Journal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS zirvesinde saldırıyı kınadığını aktardı. Haberde ayrıca iki saldırganın çatışma esnasında öldürüldüğü ifade edildi.

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 4

THE NEW YORK TIMES: TERÖR SALDIRISI

Manşetinde “Terör saldırısı” ifadesine yer veren The New York Times, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saldırı sonrası Irak ve Suriye’deki PKK hedeflerine yönelik operasyon başlattığını belirtti. Operasyonda 32 hedefin imha edildiğini aktardı.

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 5

CNN International

"Türk Havacılık ve Uzay Şirketine Yönelik 'Terör' Saldırısında 5 Kişi Öldü" manşetli haberinde CNN International, TUSAŞ’a yönelik saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir taksici ve TUSAŞ çalışanlarının bulunduğunu belirtti. Ayrıca PKK’nın ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanındığı hatırlatıldı.

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 6

BBC: TUSAŞ'IN HAVACILIK ENDÜSTRİSİNDE ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR

İngiliz yayın organı BBC, TUSAŞ’ın Türkiye’nin havacılık endüstrisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Saldırıya dair görüntüleri de paylaşan BBC'nin haberinde ayrıca, PKK'nın İngiltere tarafından da terör örgütü olarak tanındığı belirtildi.

Dünya basını, TUSAŞ’a terör saldırısını böyle servis etti 7

The Guardian: BİRİ ÜSTÜNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

The Guardian ise saldırganlardan birinin üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin ise elindeki tüfekle binaya ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafikte yeni dönem! Yapay zeka hız tespiti yapacak!

Trafikte yeni dönem! Yapay zeka hız tespiti yapacak!