22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Ukrayna çağrı yaptı: Bazı yaptırımlar uygulanmalı

Ukrayna çağrı yaptı: Bazı yaptırımlar uygulanmalı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basın mensuplarına konuştu. Kuleba, bugün gayriresmi olarak katılacağı toplantıda mevkidaşlarından Rusya'ya yönelik yaptırım talebinde bulunacağını dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna çağrı yaptı: Bazı yaptırımlar uygulanmalı

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan sorularını yanıtlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Kararlar bekliyoruz. Avrupa Birliği'nin gerginliğin tırmanmasına müsamaha gösterilmeyeceğine ve Ukrayna'nın tek başına bırakılmayacağına dair net mesajlar vermek için şimdiden alabileceği pek çok karar var. Bu sadece siyasi mesajları değil, aynı zamanda savunma sektörümüzün gelişimini desteklemek, Ukrayna'nın siber güvenliğini desteklemek, bazı yaptırımları uygulamak gibi çok özel eylemleri de içeriyor. Bugün meslektaşlarıma ileteceğim mesaj bu. AB'nin sadece yaptırımlardan bahsetmediğini, aynı zamanda harekete geçtiğini göstermek için yaptırımların en azından bir kısmını şimdi uygulamak için iyi nedenler, iyi ve meşru nedenler olduğuna inanıyoruz" dedi.

"BİDEN-PUTİN GÖRÜŞMESİNİ OLUMLU KARŞILIYORUZ"
Bakan Kuleba, ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılması planlanan görüşmeyi olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bakan Blinken ile görüştüm ve bana Başkan Biden ile Başkan Putin arasında zirveyi düzenleme girişimi hakkında bilgi verdi. Bu girişimi memnuniyetle karşılıyoruz, diplomatik bir çözüme yönelik her türlü çabanın denemeye değer olduğuna inanıyoruz. Bakan Blinken, şimdiye kadar olduğu gibi, Ukrayna hakkında hiçbir kararın Ukrayna'nın arkasından alınmayacağına dair bana güvence verdi ve çıkarlarımızın uyumlu olmasını sağlamak için pozisyonumuzu senkronize etmek için bu zirveyi hazırlayacakları için onunla yakın iş birliği içinde olacağız. Elbette insanlık olarak ümit ediyoruz, umutsuzca savaştan kaçmak isteyen biri olarak, iki liderin Rusya'nın Ukrayna'dan güçlerini çekmesiyle sonuçlanacak bir anlaşma ile odadan çıkmasını umuyoruz. Bu, Rusya'nın gerilimi düşürmeye hazır olduğunun açık bir göstergesi olacaktır" diye konuştu.DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İletişim Başkanı Altun'dan 'Hanau' paylaşımı

İletişim Başkanı Altun'dan 'Hanau' paylaşımı