20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Venezuela'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Venezuela'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Chavez Latin Amerika Kültür Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, "Halihazırda Venezuela, kendi ekonomisini güçlendirme ve yeniden inşa etme ve üretimini çeşitlendirme yönünde ciddi adımlar attı. Türkiye, Rusya, Çin, Katar ve Hindistan’ın desteği olmasaydı bu mümkün olmazdı" ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Venezuela'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Chavez Latin Amerika Kültür Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, "Halihazırda Venezuela, kendi ekonomisini güçlendirme ve yeniden inşa etme ve üretimini çeşitlendirme yönünde ciddi adımlar attı. Türkiye, Rusya, Çin, Katar ve Hindistan’ın desteği olmasaydı bu mümkün olmazdı. Ekonomiyi inşa etmek için tedarik kanallarının olması gerekiyor. Bu da büyük oranda politik irade ile ilgili. Birçok ülke, ABD’nin yaptırımları yüzünden, Venezuela ile ilişki kurmaktan korkuyor. Önemli olan Rusya ve Türkiye’nin korkmuyor olması" ifadelerini kullandı.

Rusya ve Türkiye Venezuela'ya yönelik tam abluka uygulanmasına izin vermiyor
Bu yardım sayesinde Venezuela ekonomisinin yavaş yavaş kalkındığını kaydeden Rus uzman, bu konuda şu yorumda bulundu:

"Aslında Venezuela ekonomisi her zaman oldukça iyi durumdaydı, ama şimdi pek iyi durumda değil. Bunun sebebi, Venezuela’nın ekonomik yapıya, kendi üretimine sahip olmaması değil, NATO’nun muazzam baskısıdır, uygulanan ablukadır. Rusya ve Türkiye ise tam ablukanın kurulmasına izin vermiyor, Venezuela ekonomisine kalkınma kanallarını sağlıyor ve Venezuela ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor. Evet, sorunlar devam ediyor ama eğilim olumlu, ilk kez enflasyon çift rakamlı oldu, eskiden olduğu gibi aylık yüzde 100’den fazla değil. Ekonomi yavaş ama tutarlı olarak kriz öncesi duruma geri dönüyor."

Rusya ve Türkiye’nin iyi düşünülmüş ve tartılı ekonomi modellerine sahip olduğunu, Venezuela’nın da bu modelleri alarak kendi şartlarına göre adapte edebileceğini dile getiren Lidovskoy, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Türk ve Rus uzmanlar, politik bağımsızlık koruyarak ekonomiyi oldukça yüksek seviyede koruyabildi. Onlar, Venezuela ekonomisinin daha güçlü olması için büyük katkıda bulunabilir. Böyle bir destek olmasa, ABD’nin yaptırımları ışığında Venezuela’nın durumu çok ağır olur. Eğer Rusya, Türkiye, Venezuela, Çin, Hindistan ortaklaşa çalışarak ortak pazar, ortak ekonomik tabanı oluştururlarsa bu, yaptırımların etkisiz olduğunu ve Venezuela’nın yaptırım baskısından kurtulabileceğini gösterir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'den Suudi Arabistan'a özel savaş uçağı

ABD'den Suudi Arabistan'a özel savaş uçağı