22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya 'Wall Street efsanesi' Jim Rogers'dan uyarı: 'Bunlar daha iyi günlerimiz'

'Wall Street efsanesi' Jim Rogers'dan uyarı: 'Bunlar daha iyi günlerimiz'

'Wall Street efsanesi' Jim Rogers, "Bunlar daha iyi günlerimiz" diyerek ekonomik felaket uyarısı yaptı. Rogers,"Dünya gelecek iki-üç yıl içinde ciddi ekonomik zorluklara hazırlanmalı" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Wall Street efsanesi' Jim Rogers'dan uyarı: 'Bunlar daha iyi günlerimiz'

'Wall Street efsanesi' Jim Rogers, 'gelecek birkaç yıl içinde karşılaşılacak ekonomik zorlukların muhtemelen kendi ömründe görüp göreceğinin en kötüsü olacağı' ikazını yaptı.

"Bunlar daha iyi günlerimiz" diyerek ekonomik felaket uyarısı yapan ekonomi ve iş dünyasının tanınmış isimlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez ABD'li yatırım gurusu Jim Rogers, "Dünya gelecek iki-üç yıl içinde ciddi ekonomik zorluklara hazırlanmalı" uyarısında bulundu. Sputnik'e konuşan 80 yaşındaki Rogers, 'bunun muhtemelen kendi ömründe görüp göreceklerinin en kötüsü olacağını' söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Quantum Fonu ve Soros Fon Yönetimi'nin kurucu ortaklığı ve Rogers Uluslararası Emtia Endeksi'nin (RICI) kuruculuğunun ardından halihazırda Rogers Holding ve Beeland Interests'in başkanı olan Rogers, 2023'le ilgili öngörüleri sorulduğunda, doğrudan "Endişelenmelisiniz" yanıtını verdi.

"İyi bir dönem olacak, bir şey iyimserliğin geri dönmesine neden olacak" diyen Rogers şöyle devam etti:
"İyimserlikten sonra, son derece endişelenmelisiniz çünkü gelecek iki veya üç yıl içinde yeniden ekonomik sorunlar yaşayacağız ve bunlar muhtemelen ömrüm boyunca görüp göreceklerimin en kötüleri olacak, çünkü çok fazla borç var. 2009'dan beri dünya çapında çok fazla borç birikti. Yani bir dahaki sefere bir sorunumuz olduğunda, çok çok kötü olacak. O yüzden endişelenin."
Uluslararası Para Fonu (IMF), ekim ayında yayımladığı ekonomik görünüm raporunda, 2021'de yüzde 6 olan küresel büyümenin 2022'de yüzde 3.2'ye ve 2023'te yüzde 2.7'ye yavaşlayacağı tahmin edildi.
Rogers, Aralık 2007'de "Asya pazarı altın çağını yaşayacak" öngörüsünde bulunarak işini ve hayatını Singapur'a taşımıştı.

Yorumlar
K
Kubilay 1 yıl önce
Gerekirse Adana'ya geliriz. Adanalı kardeşlerimiz tehditlere pabuç bırakmaz. Ne Adana,ne Türkiye PKK sevivilere bırakılamaz.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
'Çok yıprandım' dedi ve geri dönme kararı aldı

'Çok yıprandım' dedi ve geri dönme kararı aldı