Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi'nin, Dışişleri Bakanlığındaki diplomatlarla "Husilere karşı mücadelede tam bir uluslararası destek garantisi" sağlanmasını görüştüğü belirtildi.
Yemen Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Alimi, Dışişleri Bakanı Şai Şai Muhsin Zindani'nin de aralarında bulunduğu diplomatik heyet başkanları ve bakanlığın üst düzey bürokratlarıyla toplantı düzenledi.
Alimi'nin toplantıda, "Bakanlık yöneticileri ve büyükelçilere, ülkedeki son gelişmeler, karşılaşılan zorluklar, halkın yaşamını iyileştirme fırsatları, devlet kurumlarını yeniden ayağa kaldırma ve Husi milislerinin darbesine son verme çabaları" hakkında bilgi verdiği aktarıldı.
"Ulusal mücadeledeki kritik bir aşamada" Yemenli diplomatlarla bir araya geldiğini belirten Alimi, bu mücadelede uluslararası desteğin sağlanmasında diplomatlara güvendiğini kaydetti.
Alimi, ülke içinde ve dışında çabaların yoğunlaştırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ve bunu Yemen devletinin insani yardımları alabilme kapasitesine sahip olduğunu göstermek istediklerini ifade etti.
Alimi, "Yemen halkının çektiği acılara son vermek ve dünyanın geri kalanındaki halklar gibi istikrar, barış ve kalkınma özlemlerine ulaşmak için Körfez İşbirliği Konseyi, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası örgütlerle koordinasyon ve işbirliğinin zorunlu olduğunu" vurguladı.
CNN televizyonu, 6 Nisan'da bölgedeki bazı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, uluslararası alanda tanınan Yemen hükümetinin, stratejik Hudeyde Limanı'nın geri alınmasını da içerecek şekilde, güney, doğu ve batı sahili gibi birçok cepheden geniş çaplı bir kara harekâtı başlatmaya hazırlandığını aktarmıştı.