21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Zelenski: Rusya gıda açığından sorumlu

Zelenski: Rusya gıda açığından sorumlu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, küresel gıda krizine değinerek, "Rusya, Ukrayna limanları üzerindeki abluka nedeniyle küresel piyasada oluşan gıda açığından sorumludur. Afrika ve Asya ülkeleri açlıktan korunmalıdır. Tüm dünyadaki insanlar, temel gıda ürünlerinin fiyatların yükselmesinden korunmalıdır. Rus saldırganlığı olmasaydı gıda açığı bu düzeyde olmazdı." dedi.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zelenski: Rusya gıda açığından sorumlu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın ülkesine yönelik başlattığı savaş nedeniyle 'en yüksek' bedeli ödemesi gerektiğini belirtti.

Zelenski ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başkent Kiev'de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesi için savunma ve güvenlik meselelerinin önemli olduğuna dikkati çeken Zelenski, Rus füzelerinin Ukrayna halkı ile toprakları için tehdit unsuru kalmaya devam ettiğini söyledi.

Zelenski, "Rus ordusunun füze saldırılarının birçoğu sıradan insanlara ve sivil altyapıya yöneliktir. Ruslar, ev, okul, hastane, üniversite, ulaşım araçlarını vuruyor. Rus füzelerine karşı savunma desteği, ortaklarımız, hepimiz için öncelikli olmalıdır. Bu, topraklarımızın büyük bölümündeki insanlarımızın hayatını garanti altına alacak." dedi.

Johnson ile ağır silah sevkiyatının artırılması ile ilgili konuları ele aldıklarını dile getiren Zelenski, "Ukrayna'ya hava savunmasının sağlanması bugün çok önemlidir. Bu yönde hareket etmeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.


Rusya'ya savaş nedeniyle yaptırımların uygulandığına dikkati çeken Zelenski, söz konusu yaptırımların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Zelenski, "Saldırgan Rusya'nın bu savaş için en yüksek bedeli ödemesi gerekiyor. Ayrıca Rusya, insanlarımıza ve işletmelerime verdiği tüm zararı tazmin etmelidir." dedi.

Küresel gıda krizine de değinen Zelenski, "Rusya, Ukrayna limanları üzerindeki abluka nedeniyle küresel piyasada oluşan gıda açığından sorumludur. Afrika ve Asya ülkeleri açlıktan korunmalıdır. Tüm dünyadaki insanlar, temel gıda ürünlerinin fiyatların yükselmesinden korunmalıdır. Rus saldırganlığı olmasaydı gıda açığı bu düzeyde olmazdı." dedi.

Ülkesini kış mevsimi için hazırlama yönünde adımlar attıklarını dile getiren Zelenski, İngiltere'nin bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Zelenski, "Savaşı kazanacağımızdan şüphe yok. Bu nedenle zaferi elde ettikten sonra Ukrayna'nın yeniden yapılandırılması için hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazımsız Yunan haddini iyice aştı: Türkler yok edilmeli

Hazımsız Yunan haddini iyice aştı: Türkler yok edilmeli