20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim LGS yerleri ne zaman belli olacak 2021? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

LGS yerleri ne zaman belli olacak 2021? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

LGS'ye sayılı günler kala, sınava girecek milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen, LGS ne zaman ve sınav yerleri ne zaman açıklanacağını araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin hangi okulda sınava gireceklerini LGS'ye az bir süre kala netleştirmiş oluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS yerleri ne zaman belli olacak 2021? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin ter dökeceği LGS sınavı tarihinde erteleme söz konusu olmadığını söyledi. Bu yıl 6 Haziran'da yapılacak olan sınavda öğrenciler uzun zamandır verdiği emeklerin karşılığını almaya çalışacak. Öğrencilerin çok merak ettiği konu ise LGS yerlerinin ne zaman belli olacağı.

2021 LGS NE ZAMAN?

LGS sınav yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak. Bu yıl da milyonlarca öğrencinin katılım sağlayacağı LGS 2021 sınavı ne zaman uygulanacağı ile de gündemde yer almıştı. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan erteleme haberlerinin bu yıl da iddia olarak gündeme gelmesiyle birlikte vatandaşlar, LGS ne zaman ve ertelenecek mi sorusuna yanıt aramaya başlamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk öğrenci ve velilerin merak ettiği "LGS sınavı ertelenecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. Selçuk şunları söyledi;

LGS sınavının tarihinde erteleme söz konusu değil, 6 Haziran'da yapılacak. Biz her türlü tedbiri alarak, kontrollü bir şekilde sınavı yapacağız. Bu sene sınavda çok uzun paragraf soruları olmayacak.

lgs

LGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınav yerleri, 27 Mayıs Perşembe günü E-Okul üzerinden yayımlanacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacaktır. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecektir.

Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail basınından katliam itirafı! ''67 çocuğu öldürdük''

İsrail basınından katliam itirafı! ''67 çocuğu öldürdük''