Türkgün Eğitim LGS'de ikinci nakil işlemlerinde son gün

LGS'de ikinci nakil işlemlerinde son gün

Liselere Geçiş Sistemi çerçevesinde, ikinci nakil tercihleri için son gün bugün. Öğrencilerin tercihleri doğrultusunda okullara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek.

Liselere Geçiş Sistemi çerçevesinde, ikinci nakil tercihleri için son gün bugün. Öğrencilerin tercihleri doğrultusunda okullara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek.

KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı LGS yerleştirme takvimine göre, LGS 2. Nakil başvuruları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, tercih işlemlerini 'e-okul' sisteminden gerçekleştirebilecek.

2. Nakil Sonuçları 5 Ağustos'ta Açıklanacak

LGS 2. Nakil sürecinde yerleşemeyen öğrenciler için 3. nakil süreci başlayacak. 6-14 Ağustos tarihleri arasında, boş kalan kontenjanlara ve hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin başvuruları alınacak. Bu süreçte, başvuruları il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları değerlendirecek.

Yatılılık Başvuruları 19-23 Ağustos'ta Alınacak

Okul ve kurumlar, yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos tarihleri arasında kabul edecek. Başvuruların ardından, 26 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

Gazze yanıyor! “Güvenli bölge”de sivillerin üzerine bomba yağdı

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

İsrail ordusu, Gazze’de "güvenli bölge" ilan edilen El-Mevasi’de yerinden edilmiş sivillerin yaşadığı çadırları hedef aldı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu en az 10 kişi yaşamını yitirirken, bölgeden yürek burkan görüntüler geldi.

KAYNAK: İHA

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
 

Gazze’de sivilleri hedef almayı sürdüren İsrail, katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu daha önce "güvenli bölge" ilan ederek yüz binlerce insanı zorla göç ettirdiği Han Yunus şehrinin batısında bulunan El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı çadırlara saldırı düzenledi. Saldırının ardından alevlere teslim olan çadırlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrasında yaşanan dehşet anları kameralara yansıdı. İsrail ordusundan saldırının amacına dair açıklama yapılmadı.
 

Gazze’de ölü sayısı 51 bini aşmıştı
 

İsrail, Gazze’deki ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak bozarak katliamlarına yeniden hız kazandırmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 51 bin 25'e, yaralananların sayısının 116 bin 432'ye ulaştığı bildirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *