Türkgün Eğitim Matematik dersi almadan hiçbir öğrenci üst sınıfa geçemeyecek

Matematik dersi almadan hiçbir öğrenci üst sınıfa geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içeriklerin dolaştığını belirterek, "Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içeriklerin dolaştığını belirterek, "Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından İstanbul'da tanıtımını yaptığı, liselerde uygulanacak yeni eğitim modeline ilişkin paylaşımda bulundu.

Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içeriklerin dolaştığını vurgulayan Selçuk, "Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa nedenlerini konuşmaya gerek yok." açıklamasını yaptı.

MEB: Matematik her öğrencinin almak zorunda olduğu ders
Milli Eğitim Bakanlığından ise ortaöğretim tasarımındaki ders detaylarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

Ortaöğretim tasarımında matematik dersinin 9. 10. ve 11. sınıflarda ortak ders grubunda olduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yani her öğrencinin almak zorunda olduğu bir derstir. 12. sınıfta ise matematik, disiplinler üstü kariyer dersi olarak yapılandırılmış ve matematik ağırlıklı dersler grubu başlığı açılmıştır. Aynı zamanda öğrencimiz hangi alandan ders seçerse seçsin matematik bilgisini kullanmak durumunda kalacaktır. Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanından da matematikle ilgili entegre bir çok alan bulunmaktadır. 12. sınıfta öğrencilerimize matematik, fen ve sosyal bilimlerde kendi alanlarında derinleşme imkanı sunuyor ve onları hayata hazırlıyoruz." 

Açıklamada, lisedeki tüm sınıf düzeylerindeki derslerle ilgili detaylı bilgiler de paylaşıldı. 

Buna göre, 9. sınıflarda ders sayısı 8 olacak. 9. sınıfta tüm öğrenciler, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik uygulamaları, doğa bilimleri deneyimi, sosyal bilimler deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak. 

Ayrıca seçmeli ders grupları olan "sanat ve spor grubu" ve "ilgi alanı dersleri" grubundan birer ders seçilecek.

10. ve 11. sınıflarda ders sayısı 10 olacak
10. sınıflarda ise ders sayısı 10 olacak. Öğrenciler, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, bilgi kuramı, yabancı dil grubu, matematik grubu, fen bilimleri grubu, sosyal ve beşeri bilimler grubu derslerinden en az birer tane almak zorunda olacaklar. 

Ayrıca, geri kalan 3 dersin tamamı, zorunlu tercih grubundan veya ilgiye bağlı seçmeli derslerden alınabilecek. 

11. sınıflarda da ders sayısı yine 10 olacak. Öğrenciler, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi, bilgi kuramı, yabancı dil grubu, matematik grubu, fen bilimleri grubu, sosyal ve beşeri bilimler grubu derslerinden en az birer tane almak zorunda olacaklar. 

Ayrıca, geri kalan 3 dersin tamamı zorunlu tercih grubundan veya ilgiye bağlı seçmeli derslerden alınabilecek. 

Lise 12. sınıflarda ise ders sayısı 7 olarak belirlendi. 

Son sınıf öğrencileri; Türk dili ve edebiyatı, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini zorunlu olarak alacak; ayrıca disiplinler üstü kariyer dersleri olan yabancı dil grubu, matematik ağırlıklı dersler grubu, fen ve teknoloji ağırlıklı derslik grubu, sosyal ve beşeri bilimler ağırlıklı dersler grubu, sanat ve teknoloji ağırlıklı dersler grubundan 4 ders seçecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Kutlamaları hayal edemiyorum"

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir: "Kutlamaları hayal edemiyorum"

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, 1. Lig’in 35. haftasında Esenler Erokspor ile yapacakları maçın hazırlıklarını sürdürürken, Süper Lig hedeflerine ulaşacaklarına olan inancını dile getirdi. Taşdemir, son dört haftaya avantajlı girmelerinin önemine değinirken, özellikle Bandırma maçı sonrası duyduğu üzüntüyü de açıkladı.

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, 1. Lig’in 35. haftasında Esenler Erokspor ile yapacakları maçın hazırlıklarını sürdürürken, Süper Lig hedeflerine ulaşacaklarına olan inancını dile getirdi. Taşdemir, son dört haftaya avantajlı girmelerinin önemine değinirken, özellikle Bandırma maçı sonrası duyduğu üzüntüyü de açıkladı.

KAYNAK: İHA

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Esenler Erokspor maçının hazırlıklarını sürdürürken, Süper Lig hedefine ulaşmayı dört gözle beklediklerini belirtti ve takımının son dört haftaya avantajlı girmesinin önemine değindi.

"Kutlamaları Hayal Edemiyorum"

İsmet Taşdemir, 16 yıl sonra Süper Lig’e çıkacak olan Kocaelispor’un şampiyonluk kutlamalarına dair duyduğu heyecanı dile getirdi. "Kutlamaları hayal edemiyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum çünkü çok ateşli ve çok fanatik, inanılmaz derecede camialarına bağlı bir taraftar grubu var ve hayran oluyorum." ifadelerini kullandı.

"Bandırma Maçı Üzdü"

Kocaelispor'un sezonun önemli bir kısmında yaşadığı beraberliklerin bazılarını önemli bulduğunu belirten Taşdemir, özellikle Bandırma maçından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

“İşin içinde hep son oynadık. Son oynadığımız için de puan farkını berabere kaldıkça artırdık. Dolayısıyla bazı beraberlikler vardır önemlidir. Bence o önemlileri yaşadık. Sadece onların içerisinde özellikle son Bandırma maçı beni çok üzdü.”

Bandırma maçında yaşanan beraberliğin, Kocaelispor'un Süper Lig’e çıkmasını engelleyen tek faktör olduğunu belirtti: "O da olmasaydı bugün resmi olarak zaten kutlamalara başlamıştık."

"Altyapıdan Oyuncu Çıkarmayı Çok İsterim"

İsmet Taşdemir, altyapıya olan ilgisini de dile getirerek, takımın geleceği için umutlu olduğunu söyledi. "Bizimle antrenmanlara çıkıyorlar, çıkmaya da devam edecekler. Kalan maçlarda ne olur, ne biter bilmiyorum ama inşallah resmileştirdikten sonra farklı bir opsiyonda görebiliriz." dedi. Altyapıdan oyuncu çıkarmayı çok istediğini belirten Taşdemir, "Umut ediyorum ki, inşallah onların da içinde A takıma geldiğinde alıp formayı götürebilecek kapasitede oyuncu olsun, o zaman benden mutlusu olamaz." diye konuştu.

"Son 4 Haftaya Avantajlı Girdik"

Taşdemir, son dört haftaya avantajlı girmelerinin çok önemli olduğunu belirtti. "Herkesin şampiyonluk ve play-off mücadelesi verdiği zamanda, son 4 haftaya avantajlı girmek gerçekten çok önemli. Bunu da oyuncu kardeşlerim çok iyi bir şekilde başardılar." dedi. Kocaelispor’un hedefe yaklaşırken gösterdiği mücadelenin değerine dikkat çeken Taşdemir, "Zorlandığımız dönemler oldu ama üstesinden çok iyi bir şekilde geldiler. Dolayısıyla son 4 haftaya bu şekilde girmek önemli ama bitmiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *