20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim MEBBİS'e karneler ne zaman yüklenecek? Karneler ne zaman verilecek? Karneler okuldan mı alınacak?

MEBBİS'e karneler ne zaman yüklenecek? Karneler ne zaman verilecek? Karneler okuldan mı alınacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre uzaktan eğitimin görüldüğü 2020-2021 eğitim öğretim yılının sonu geldi. Milyonlarca öğrenci karneler ne zaman yüklenecek? Karneler ne zaman verilecek? araştırma yapıyor. Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Karnelerin ardından telafi dersleri devam edecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEBBİS'e karneler ne zaman yüklenecek? Karneler ne zaman verilecek? Karneler okuldan mı alınacak?

Karnelerin verileceği tarih belli oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının sonu gelirken öğrenciler karnelerini alacağı günü merak ediyor. Karneler ne zaman verilecek, tarih belli mi? öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan. Karnelerin verildiği günün ardından telafi eğitimi devam edecek. Peki karneler yüz yüze mi verilecek?

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK, BELLİ Mİ?

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri 18 Haziran'da elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecek.

Telafi eğitimi için oluşturulan "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/" internet adresinden öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

Karneler ne zaman verilecek

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, 18 Haziran itibariyle verilmeye başlanacak. Dersler 2 Temmuz'a kadar devam edecek. İsteğe bağlı telafi dersleri için okullar 31 Ağustos'a kadar açık olacak. Bakan Selçuk, 1. ve 8. sınıf öğrencileri için çalışma kitapları, 1. ve 4. sınıf öğrencileri için çalışma yaprakları hazırlandığını aktardı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI 

"Ülkemiz genelindeki Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki anasınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkanları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eğitimde velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak olan çocuk kulüpleriyle karşılanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “ Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor'da Hamsik sevinci

Trabzonspor'da Hamsik sevinci