20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Türk Eğitim Sen’den Bakan Özer’e ziyaret

Türk Eğitim Sen’den Bakan Özer’e ziyaret

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 21.07.2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Nazik kabulünden dolayı Sayın Bakan’a teşekkürlerini sunan Geylan, eğitim gündemine ilişkin Türk Eğitim-Sen’in taleplerini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Eğitim Sen’den Bakan Özer’e ziyaret

Genel Başkan Geylan, eğitim çalışanlarının bir bütün olduğu göz önüne alındığında, Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin hizmet sınıfı ayrımı yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarına, yani MEB ve Yükseköğretim personelinin tamamına, mevcut miktarı artırılarak ödenmesini istedi.

Uzman ve başöğretmen online eğitimlerinde öğretmenlerimizin yaşadığı internet kaynaklı ve diğer teknik sorunları gündeme getiren Geylan, MEB’in tedbir geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Mülakatlarda yaşanan adaletsizliklere vurgu yapan Geylan, taleplerinin sadece yazılı sınavın esas alınması olduğunu yineledi. Geylan, temmuz ve ağustos aylarında tamamlanacak yönetici, öğretmen ve müfettiş yardımcılığı atama mülakatlarına dikkat çekerek, yazılı sınav puanlarının rencide edilmemesinin önemini vurguladı.

Geylan, proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarında yaşanan ciddi ötekileştirmeleri de dile getirerek, proje okullarına yönetici atamalarının MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine bağlı yapılması gerektiğini bildirdi. Geylan, artık bu arazlı durumun MEB’in gündeminden çıkarılmasının zorunluluğu olduğunu bildirdi.

Geylan ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’i ziyaret ederek gündemle ilgili kanaatlerimizi paylaştım.

-Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, miktarının artırılarak tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini bir kez daha dile getirdim.

-Uzman öğretmen ve Başöğretmen eğitimlerinde yaşanan internet kaynaklı ve diğer teknik sıkıntıları ifade ederek çözüm getirilmesini talep ettim. Özellikle 180/240 saatlik programların verilen sürede tamamlanmasının zorluğuna dikkat çektim.

-22-27 Temmuz’da yönetici atama, 1-13 Ağustos’ta öğretmen atama ve 15-26 Ağustos’ta müfettiş yardımcılığı atama MÜLAKATLARINDA adayların yazılı sınav puanlarının rencide edilmemesinin önemini vurguladım.

-Proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarında yaşanan ciddi ötekileştirmeleri dile getirerek, artık bu arazlı durumun MEB’in gündeminden çıkarılması zorunluluğunu vurguladım.

-Bu yıl yapılan 20 bin öğretmen atamasının çok yetersiz olduğu ve bir an önce en azından ücretli öğretmen sayısını karşılayacak seviyede yeni atama yapılmasının gerekliliğini dile getirdim.

Nazik kabulünden dolayı Sayın Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KAP geldi: Mohamed Nantes'da! İşte kiralık anlaşmanın detayları...

KAP geldi: Mohamed Nantes'da! İşte kiralık anlaşmanın detayları...