21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi 2021 fındık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? Fındık fiyatlarında beklenti arttı

2021 fındık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? Fındık fiyatlarında beklenti arttı

Fındık üreticileri hasat döneminin başlamasıyla fındık fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Üretim zorluklarına dikkat çeken pek çok kişi bu sene fiyatların daha yükselmesi gerektiğini savunuyor. Peki, 2021 fındık fiyatları belli oldu mu, ne kadar oldu sorularına yanıt arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2021 fındık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? Fındık fiyatlarında beklenti arttı

Her sene Ağustos ayı gelince özellikle Karadeniz Bölgesinde yaşayan ve fındık üretimi ile uğraşan birçok kişi fındık fiyatlarının ne kadar olacağını sorgulamaya başlıyor. Rekolte konusu ise fiyatların belirlenmesinde önemli aktörler biri. Peki, 2021 fındık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? İşte detaylar..

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Başkanı Lütfi Bayraktar, yaklaşan hasat öncesi fındık alım fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Her fındık sezonu öncesi rekolteye bağlı fiyat beklentisinin olduğunu belirten FİSKOBİRLİK Başkanı Bayraktar, her sezon bir rekolte tespiti yapıldığını ve farklı tahminler olunca da bugün olduğu gibi belirsizlik ortaya çıktığını söyledi. Her yıl yüzde 7 oranında yanılma payına rastladıklarını belirten Bayraktar, bu sene yapılan tespitte öyle çok yüksek rakamlarda açıklandığı gibi bir rekolte olmadığını açıkladı.

Rekolte tahminin önemli olmadığını söyleyen Başkan Lütfi Bayraktar, “Burada bir yanlış var. Eğer dünyada tekel üreticisi konumundayken, her yıl rekolteye bağlı piyasada oluşacak bir fiyat beklentisine gidiliyorsa yeteri kadar baskın rol üstlenemiyoruz demektir. Fiyatı belirleyen rekolte değil, dünyanın en büyük fındık üreticisi olarak biz olmalıyız. Birbirinden farklı açıklanan rekolte tahminlerine göre fiyat belirlenmemelidir.” ifadelerini kullandı.

2021 FINDIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

2021 yılına ait fındık fiyatları belli oldu. Bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatları ile ilgili şunları paylaştı:

"Bugüne kadar buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Kuraklık, sel, yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz.

Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çayla birlikte temel geçim kaynağı fındık.

Toprak mahsulleri Ofisimizin 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle paylaşmak istiyorum. Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır.

Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg'de 2 lira olarak veriyoruz. Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kg'de 29 buçuk ile 30 lira arasında gerçekleşiyor."

2020 İL İL FINDIK FİYATLARI LİSTESİ

AKÇAKOCA FINDIK FİYATLARI: 22,82 TL - 25,20 TL

ÇARŞAMBA FINDIK FİYATLARI: 23,50 TL - 24,75 TL

DÜZCE FINDIK FİYATLARI: 22,82 TL - 25,20 TL

FATSA FINDIK FİYATLARI: 23,80 TL - 25,00 TL

GİRESUN FINDIK FİYATLARI: 23,05 TL - 25,55 TL

KOCAELİ FINDIK FİYATLARI: 22,75 TL - 24,50 TL

ORDU FINDIK FİYATLARI: 24,00 TL - 24,00 TL

SAKARYA FINDIK FİYATLARI: 23,50 TL - 24,50 TL

SAMSUN FINDIK FİYATLARI: 25,15 TL - 26,00 TL

TRABZON FINDIK FİYATLARI: 22,25 TL - 23,50 TL

TERME FINDIK FİYATLARI: 23,50 TL - 24,30 TL

ÜNYE FINDIK FİYATLARI: 23,50 TL - 24,30 TL

ZONGULDAK FINDIK FİYATLARI: 22,75 TL - 24,00TL

FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocukları için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir. En önemli özelliği ise kansızlığa çok iyi gelmesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memurun zam pazarlığında ikinci toplantı yarın

Memurun zam pazarlığında ikinci toplantı yarın