06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Almanya'nın Mayıs ayı ihracatı, Çin ithalatındaki gerileme nedeniyle yüzde 3,6 azaldı

Almanya'nın Mayıs ayı ihracatı, Çin ithalatındaki gerileme nedeniyle yüzde 3,6 azaldı

Almanya'nın mayıs ayındaki ihracatı, Çin'in ithalatında yaşanan gerileme sebebiyle bir önceki aya göre yüzde 3,6 azaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'nın Mayıs ayı ihracatı, Çin ithalatındaki gerileme nedeniyle yüzde 3,6 azaldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin mayıs ayına ilişkin dış ticaret verileri hayal kırıklığı yarattı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat, bir önceki aya kıyasla yüzde 3,6 azalarak 131,6 milyar avroya geriledi.

İthalatta Da Düşüş Gözlendi

Mayıs ayında ithalat da gerileyerek yüzde 6,6 azalışla 106,7 milyar avroya indi. Böylece Almanya'nın dış ticaret fazlası mayısta 24,9 milyar avro olarak gerçekleşti.

AB Ülkelerine Yapılan İhracatta Azalma

Almanya'nın mayıs ayı ihracatının 72,3 milyar avrosu Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapıldı. Ancak AB ülkelerine yapılan ihracatta da düşüş gözlendi.

Çin ve ABD İhracatındaki Değişimler

Almanya'nın en önemli ticaret ortağı Çin'e ihracat mayısta nisan ayına göre yüzde 10,2 azalarak 7,6 milyar avroya geriledi. ABD'ye yapılan ihracat ise yüzde 2,9 düşüşle 13,8 milyar avroya indi.

Alman İhracatı Küresel Faktörlerden Olumsuz Etkileniyor

Yavaşlayan küresel büyüme, jeopolitik gerilimler ve tüketicilerin enflasyonla mücadelesi, Almanya'nın ihracatını olumsuz etkiliyor. Ayrıca, Çin'in rakip ülke konumuna gelmesi de Alman ihracatını baskılıyor.

İhracat Sektoründe Endişe Devam Ediyor

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü'ne (Ifo) göre, Alman ihracat sektörü yılın ikinci yarısına ivme kaybetmiş bir şekilde giriyor. Ifo'nun Sanayi İhracat Beklenti Endeksi, haziranda eksi 1 puana gerileyerek endişeleri artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'de Teixeira adımı

Fenerbahçe'de Teixeira adımı