20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Altın fiyatları neden düşüyor, daha fazla düşer mi? Altın neden düştü? Altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları neden düşüyor, daha fazla düşer mi? Altın neden düştü? Altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları neden düşüyor, düşecek mi? yoğun olarak araştırılıyor. Altın yatırımcısı ve altını olanlar akşam saatlerinde büyük şok yaşadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurdaki dalgalanmaları durdurmak için alınacak 8 maddelik tedbiri açıklamasının ardından altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Altının düştüğünü gören yatırımcılar adeta şok oldu. Peki altın fiyatları neden düştü? Altın fiyatları düşer mi, düşecek mi? Altın fiyatları daha fazla düşer mi?

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın fiyatları neden düşüyor, daha fazla düşer mi? Altın neden düştü? Altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları daha fazla düşer mi? merak ediliyor. 20 Aralık akşamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından altın fiyatları adeta çakıldı. Altın yatırımcısı fiyatları görünce şoka uğradı. Bu gelişmenin ardından "Altın fiyatları neden düşüyor, daha fazla düşer mi? Altın fiyatları neden düştü?" sorusuna cevap arıyor. Altın fiyatları düşüşü hakkında yaşananlar ve detaylar haberimizde...

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜYOR MU, ALTIN FİYATI NEDEN DÜŞTÜ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi tedbirleri, doları olduğu gibi altın fiyatlarını da etkiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi tedbirlerini madde madde açıklamasının arından döviz kurlarında meydana gelen sert düşüş, altın fiyatlarını da etkiledi. 20 Aralık'ta gün içerisinde 1060 lirayı gören gram altın son olarak 712 liraya düştü.

ALTIN, DOLAR NEDEN DÜŞTÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın son Kabine toplantısı sonrası kurdaki dalgalanmaları durdurmak için alınacak 8 maddelik tedbiri açıkladı. Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek." dedi.

İhracatçılara da müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle ihracatçılara ileri vadeli kur rakamı verilecek." ifadelerini kullandı.

altın fiyatları

"VATANDAŞLARIMIZA YENİ FİNANSAL ALTERNATİFLER SUNUYORUZ"

Kurdaki dalgalanmaları durdurmak için alınacak yeni tedbirleri açıklayan Erdoğan, "Üretimi ve istihdamı desteklemek için çok sayıda paketi hayata geçiriyoruz. Kurdaki dalgalanmayı durdurarak serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz." diyerek yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

-İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.

-Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

-Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza -Merkez Bankası aracılığı ile ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı TL olarak ihracatçı firmamıza ödenecek.

-Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini arttırmak için devlet katkısını yüzde 30'u çıkarıyoruz. Devlet iç borçlanma senetlerine buradaki stopajı yüzde 0'a indiriyoruz. Vergi yükünü azaltarak uluslararası rekabeti desteklemek amacıyla ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim planlıyoruz.

-Katma değer vergisini yeniden düzenliyoruz. Amacımız kayıt dışı ekonomiyi azaltmak, iş ve yatırım ortamını iyileştirmek, ihracatı özendirmek, firmalarımızın KDV iadesi yoluyla finansmana hızla erişimini sağlamaktır.

-Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz. Yatırım ve fon kazançları kurumlar vergisinden istisna olmasına karşılık diğer fon kar payları istisna dışındaydı. Bu farklılığı ortadan kaldırıyoruz.

-Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin top altın bulunduğu bilinmektedir. Bu altınların finansal sisteme dahil edilerek ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla birlikte yeni araçlar geliştirilecektir.

-Kredi garanti fonu desteğiyle uzun vadeli istihdamı koruma ve destekleme işletme kredileri verilecektir. Ülkemizdeki istikrar ve güven iklimini güçlendirecek tüm tedbirleri ilgili kurum ve meclisimizle süratle hayata geçireceğiz.

T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANI DR.NUREDDİN NEBATİ'DEN DÖVİZ FİYATLARI AÇIKLAMASI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Nebati'den döviz kurundaki düşüşle ilgili açıklama

Bakan Nebati'den döviz kurundaki düşüşle ilgili açıklama