21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist ve finans uzmanı Murat Özsoy, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesinden dolayı ons altın fiyatlarında bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Özsoy, gram altın için de değerlendirmelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından yönünü yukarı çeviren dolar ve altın kurunun ardından faiz ve enflasyon uyarısında bulunan Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, iki ülke arasında yapılan müzakerelere dikkati çekerek, somut bir ateşkes anlaşmasının gündeme gelmediğini vurguladı. Bundan dolayı piyasalarda riskli varlıklarda pozisyon almaya dair çekincelerin bu hafta da devam edeceğini savunan Özsoy, bu durumun da ons altını beslemeye devam edeceğini söyledi.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 25 baz puan faiz artırma hazırlığında olduğuna işaret eden Özsoy, geçen hafta bin 967 dolar seviyesinin altında kapanış görülmesinin çok zayıf bir ihtimal olduğunu söylediğini anımsatarak, bu senaryonun da gerçekleşmediğini kaydetti.

Bu hafta da piyasaların Fed toplantısını takip edeceğini belirten Özsoy, Fed’in faiz toplantısının hem piyasalar hem de ons altında belirgin faktör oynayacağını bildirerek, ‘’Fed Başkanı Jerome Powell’ın soru-cevap bölümünde vereceği cevaplar ve bunun dışında FOMC ekonomik projeksiyonlarda enflasyon üzerinde yapılması muhtemel yukarı yönlü revizyonlar yer alacak.’’ dedi.

ALTIN YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Ons altında 2 bin dolar seviyelerinin görüleceğini öne süren Özsoy, ons altın yatırımcılarının Fed toplantısından sonra açıklanacak FOMC ekonomik projeksiyonlarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, enflasyon görünümüne dair riskli duruma dair bir çıktının olması durumunda ons altının hemen 2 bin doların üzerine doğru hızlı tepki vereceğini söyledi.

Şimdiki genel görünümde yine geçen haftaki analizine istinaden bin 967 doların altında kapanışın olmadığı müddetçe ana yönün yukarı olacağını savunan Özsoy, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin bir ateşkes haberi alınması durumunda da yaşanabilecek bir geri çekilmenin de çok kalıcı düşüş seyri oluşturmayacağını ifade etti.

Altın yatırımcılarına uyarılarda da bulunan Özsoy, gram altında yine yükseliş beklendiğine dikkati çekerek, dolar kurunun geçen hafta 14.99 TL seviyelerinden geri döndüğünü anımsatarak, haftalık yüzde 5’e yakın bir değer kaybı yaşadığını belirtti. Bu hafta Fed’in faiz artışıyla ABD Dolar Endeksi’nin 100 sınırını geçme olasılığını hesaba katılması durumunda bu hafta yine gram altının yükseliş trendinde olmasını, bunun da tekrardan 970 Türk lirası seviyesine kadar gitmesini beklediğini açıklayan Özsoy, gram altında alış fırsatını yaratacak durumun dolar kurunda belirgin bir geri çekilme olması hâlinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Özsoy, bu haftaya bakılması durumunda da böyle bir durumun gündeme gelmesinin de pek olası görülmediğini anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İletişim Başkanı Altun'dan 'Tıp Bayramı' mesajı

İletişim Başkanı Altun'dan 'Tıp Bayramı' mesajı