20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Asgari ücret 4. toplantısı bugün mü, saat kaçta yapılacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Asgari ücret 4. toplantısı bugün mü, saat kaçta yapılacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısının ardından Asgari ücret 4. toplantısı merakla bekleniyor. Son toplantının ardından asgari ücret henüz belirlenmemişti. Bu sebeple asgari ücretin Asgari ücret 4. toplantısında belli olması bekleniyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta? yoğun olarak araştırılıyor. Asgari ücret son detayları da haberimizde yerini aldı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücret 4. toplantısı bugün mü, saat kaçta yapılacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için geri sayım resmen başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu son ve 3. toplantısını 9 Aralık'ta yapmıştı. Bu toplantıda da asgari ücretin tutarının netleşmemesi gözleri 4. toplantıya çevirdi. Bu sebeple Asgari ücret 4. toplantı tarihi ne zaman, saat kaçta, hangü gün? sorusuna cevap aranıyor. Asgari ücretin 4. toplantıda belli olması bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Asgari ücret 3.toplantısı 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da TİSK'te gerçekleştirildi. Şimdi gözler 4. toplantıya çevrildi. Asgari ücret 4. toplantı için net bir gün ve tarih henüz belirlenmedi. Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrette zam kararı heyecanla bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrette beklentileri karşılayacak ciddi bir rakam belirleyeceğiz. Bayram havası yaratacak, rahat bir nefes aldıracak bir seviyede belirleneceğini belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

asgari ücret

Çalışma Genel Müdürü Önder, işveren kesiminin asgari ücretin 3100 TL olmasını istediğini, TÜRK-İŞ'in ise asgari ücret için 3900 lira teklif ettiğini belirtti. Çalışma Genel Müdürü Önder asgari ücrete son toplantıda karar verileceğini duyurdu.

2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milletvekillerine sunum yaptı. Bakan Bilgin, yeni bir Anayasa ihtiyacını dile getirerek, emeği korumak zorunda olduklarını ve üretimin devam etmesi için üretim araçlarının olmasına dikkat çekti.

Bilgin, “Türkiye bugün endüstriyel ürünleri ihraç eden ülke haline gelmiştir. Ankara’dan İstanbul’a giderken fabrika sahalarından geçiyoruz. Bunlar, Türkiye’nin üretim gücünün yükseldiğini ortaya koyuyor. Emeğin özel durumu vardır. Çalışma Bakanlığının görevi de emeğin korunmasıdır. İstanbul’daki bir örnek olaydan bahsetmek isterim. İstanbul’da fabrikada örgütlendikleri için işçimiz kapının önüne koyuldu. Sonra sayıları 400’ü buldu. Oraya müdahalede bulundum. İstanbul Vali’mizi aradım, ‘CEO’suyla görüş, hukukumuz olduğunu söyle, yoksa kapısına gelirim, o hukuku uygulatırım’ dedim. Hangi görüşten olduğunuza bakmam, ben emeğin örgütüne bakarım, hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım” ifadelerini kullandı.

asgari ücret toplantısı

İŞÇİ VE İŞVEREN 3 KONUDA ANLAŞTI

Bunlardan birincisi, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK’in asgari ücret görüşmeleri başlamadan önceki çağrılarında da yer alan sosyal güvenlik işçi priminde 5 puanlık indirim yapılması. İkincisi gelir vergisinin ilk diliminin yıllık asgari ücret düzeyine çıkartılması. Üçüncüsü de işverene sendikalı işletmelerde asgari ücretin yüzde 6’sı, diğer işletmelerde ise yüzde 3’ü oranında destek sağlanması.

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ İNDİRİMİ OLACAK MI?

Merkez Bankası son enflasyon raporunda, 2021 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 18.4 olarak revize etti. TÜİK’in açıkladığı ekim ayı verilerine göre ise TÜFE’deki yıllık artış yüzde 19,89 oldu. Kasım aralık aylarında enflasyonun son 18 yılın ortalaması düzeyinde çıkması halinde yıllık enflasyon yüzde 17,66; geçen yılki düzeyde çıkması halinde ise yüzde 19,89 olacak.

Vatandaşın cebine yansıyan enflasyonun çok daha yüksek olduğu tartışmaları bir yana kabaca resmi enflasyonu yüzde 20 olarak kabul etmek mümkün görünüyor.

İşçi ve işveren tarafının mutabık olduğu diğer bir konu da vergi indirimi. Her iki taraf, başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak azaltılmasını talep ediyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan, Kavcıoğlu ve Nebati görüşmesi sona erdi

Erdoğan, Kavcıoğlu ve Nebati görüşmesi sona erdi