16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek: Körfez bizim için ciddi fırsat

Bakan Şimşek: Körfez bizim için ciddi fırsat

Katıldığı canlı yayında gerçekleştirdiği Körfez turuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Körfez bizim için ciddi fırsatlar barındırıyor. Özellikle turizmde çok önemli fırsatlar barındırıyor. Biz sektörel çeşitliliği başarmış bir ülkeyiz. Yakın ülkelerden tedarik artık önemli bir konsept.' dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek: Körfez bizim için ciddi fırsat
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

KÖRFEZ TURU BEKLENENİ VERDİ Mİ?

Katar ve Kuveyt ziyaretim oldu. Her iki ülkenin de Karma Ekonomi Komisyonu Eşbaşkanıyım. Yakın dönemde Katar ile bir zirve yapılacak. Körfez bizim için ciddi fırsatlar barındırıyor. Özellikle turizmde çok önemli fırsatlar barındırıyor. Biz sektörel çeşitliliği başarmış bir ülkeyiz. Yakın ülkelerden tedarik artık önemli bir konsept. Bizim artık ekonomide model olarak tamamlayıcılık ilkesi. İnanıyorum ki yatırımcıların kaygıları azaldıkça büyük bir potansiyel var. 250'ye yakın oranın önde gelen firma yöneticileri ile bir araya geldik.

YURTDIŞI YATIRIMCI TOPLANTILARI

IMF toplantıları marjında yatırım bankaları toplantılar yapıyor. Gideceğimiz G20 uzun bir toplantı olacak. ABD Hazine Bakanı ile görüşmemiz olacak. Çok taraflı uluslararası bankalarla bir araya geleceğiz.

CARİ AÇIK GERİLEMEYE DEVAM EDER Mİ?

Cari açık Türkiye'nin yumuşak karnı. Cari açık geçen sene mayısta çok yüksekti. Cari açık neredeyse yüzde 1'in altına indi. Bölgesel çatışmalar olmasa cari açık dengede olurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Peynir saklama yöntemleri: Uzun ve taze kalması için pratik ipucu!

Peynir saklama yöntemleri: Uzun ve taze kalması için pratik ipucu!