Türkgün Ekonomi Borsa İstanbul Grubu tarafından verilen eğitimler devam ediyor

Borsa İstanbul Grubu tarafından verilen eğitimler devam ediyor

Borsa İstanbul’un işleyişi, piyasaları, ürün ve hizmetleri ile ilgili temel konuları ele alan ve Borsa İstanbul Grubu tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

Borsa İstanbul’un işleyişi, piyasaları, ürün ve hizmetleri ile ilgili temel konuları ele alan ve Borsa İstanbul Grubu tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Borsa İstanbul, "Aracı kurumlar, birlikler, şirketler, üniversiteler, öğrenciler ve muhtelif meslek gruplarını kapsayan geniş bir toplumsal kitle için sunduğu farklılaştırılmış eğitim ve gelişim programları ile finansal okuryazarlığı ve uzmanlığı artırmaya, sermaye piyasaları için nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

Borsa İstanbul, ülkemiz sermaye piyasası paydaşlarına yönelik tasarlanan ve farklı derinlik seçenekleri ile sunulan Borsa İstanbul Grubu Eğitim Programları kapsamında 2023-2024 yıllarında 30 farklı program ile 1000’e yakın katılımcıya sermaye piyasalarına yönelik doğru ve nitelikli bilgiye erişim fırsatı sağladı. Borsa İstanbul Grubu finansal ekosistemin geleceğine, sektörel iletişimin gelişmesine ve sektör profesyonellerinin bilgi düzeyinin arttırılmasına 2025 yılında da devam ediyor. Sürekli gelişen, güncel bilgilerle ve uygulamalarla sunulan eğitimler Borsa İstanbul Grubu çalışanlarından oluşan uzman ekipler tarafından Borsa İstanbul yerleşkesinde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede aracı kurum, banka, finansal kurum ve portföy yönetim şirketi çalışanları, veri dağıtım kuruluşları, halka açılmayı planlayan ve halka açık şirketlerin, KAP, kolokasyon hizmeti alan veya alacak olan üye kurumların çalışanları, teknik uzmanlar tarafından birinci kaynaktan bilgi edinme ve deneyim kazanma fırsatı bulmaktadırlar. 2025 yılı içinde açılan eğitimler Borsa İstanbul Eğitim Portalı’nda yer almaktadır. 

Uluslararası faaliyetler tarafında ise dünya borsalarına yönelik eğitim ve danışmanlık programları düzenlenmeye devam ediyor. Dünya Bankası Grubu'nun bir parçası olan ve gelişmekte olan pazarlarda özel sektöre yönelik en büyük küresel kalkınma kurumu olan IFC (International Finance Corporation) ile birlikte Borsa İstanbul kampüsünde Yeşil Bono konulu uluslararası nitelikte bir eğitime ev sahipliği yaptı. İlgili eğitim programına, dünyanın önde gelen bankalarından ve 38 farklı ülkeden yaklaşık 40 kıdemli bankacı katılım sağladı.
Finansal okuryazarlık eğitimi açılımları ile sermaye piyasalarına ilişkin bilgi ve deneyimin tabana yayılmasını hedefleyen Borsa İstanbul, bu kapsamda sunulan Öğrenci Eğitim Programı, BİST Course, BİST Tour, BİST Lab gibi ücretsiz programlar ile 2023-2024 yıllarında çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık 2500 katılımcıya erişim sağladı. Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarları (BİSTLAB) üniversite öğrencilerine finans alanına dair tüm iş ve işlem süreçlerini uygulamalı olarak gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Sermaye piyasası paydaşları Borsa İstanbul bünyesinde kendilerine yönelik tasarlanan ücretsiz programlara katılım sağlamaya devam ediyor. 
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *