08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Çalışan annelere 325 euro

Çalışan annelere 325 euro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınların çalışma hayatında desteklenmesi amacıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacağını duyurdu. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışan annelere 325 euro
KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasını teşvik etmek amacıyla, yeni bir destek projesi başlattı. Proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de çalışan annelere 12 ay boyunca 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacak.

BAKAN IŞIKHAN'IN AÇIKLAMALARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, kadınları çalışma hayatının her kademesinde desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Bakan Işıkhan, "Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor." dedi.

Destek-3

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜRECİ

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Proje kapsamında, 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor. Projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.

EĞİTİMLİ ÇOCUK BAKICILARI TEŞVİK EDİLECEK

Proje sayesinde, anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmayacak ve eğitimli, sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvurular başladı.

3 İLDE 12 AY BOYUNCA UYGULAMA

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ilde uygulanacak projeyle, çalışan annelere 12 ay boyunca her ay 325 euro destek verilecek. Avrupa Birliği finansman desteği sağladığı bu projeyle, annelerin çalışma hayatında kalmaları desteklenecek.

Projeyle ilgili başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Çalışan anneler için büyük bir fırsat olan bu destek, hem aile bütçesine katkı sağlayacak hem de kadınların çalışma hayatındaki yerini güçlendirecek.

ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mourinho'dan Aziz Yıldırım açıklaması

Mourinho'dan Aziz Yıldırım açıklaması