22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Doğal gaza zam yapılacak mı, yapıldı mı? Doğal gaza zam var mı BOTAŞ açıkladı!

Doğal gaza zam yapılacak mı, yapıldı mı? Doğal gaza zam var mı BOTAŞ açıkladı!

Doğal gaza zam yapılacak mı? kış ayları yaklaşırken merak ediliyor. Türkiye'de yaygın olarak kullanılan Doğal gaz hakkında fiyat açıklaması BOTAŞ'tan geldi. Doğal gazda fiyat artışı olacak mı? sorusuna BOTAŞ konutlar için zam yapılmayacağını söyledi. Peki Doğal gaz fiyatları arttı mı, nerelerde arttı? İşte cevabı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğal gaza zam yapılacak mı, yapıldı mı? Doğal gaza zam var mı BOTAŞ açıkladı!

BOTAŞ'tan yapılan Doğal gaz zammı açıklamasında: Doğal gazda kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalırken sanayi aboneleri için zam uygulamasına gidildi. BORU Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) bugünkü açıklaması ile "Doğal gaza zam yapılacak mı? Doğal gaza zam var mı? sorularına cevap vermiş oldu. 

BOTAŞ'TAN DOĞALGAZA ZAM AÇIKLAMASI!

Yıl başından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak tüketicilerin fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Tüm abone grupları en azami şekilde korunmuştur. 1 Kasım itibarıyla gelinen bu aşamada tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde bir düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde kasım ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı büyük sanayi ve ticari kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine yüzde 46,82 oranında artış yapılmıştır."

Doğal gaz botaş

DOĞAL GAZDA MESKEN TARİFESİ SABİT KALDI SANAYİ VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNE ZAM YAPILDI

Doğal gazda kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalırken sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira olarak sabit kaldı.

Kasımda yıllık tüketimi 300 bin metreküpün üzerinde olan serbest tüketicilerin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ekim ayına göre yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 500 liraya çıktı.

Söz konusu ayda organize sanayi bölgesi veya kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 482 liraya yükseldi.

Ayrıca elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı yaklaşık yüzde 46 artışla 4 bin lira oldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk

MSB'den F-35 açıklaması: Biz pozisyonumuzu ortaya koyduk