20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Dolar haftaya nasıl başladı? İşte rakamlar...

Dolar haftaya nasıl başladı? İşte rakamlar...

Haftanın ilk gününde pek çok vatandaş sabah saatlerinde dolar ve Euro kurundaki son dakika gelişmelerini araştırıyor. Bu hafta yeni ekonomik paketin açıklanmasıyla yönünü belirleyeceği düşünülen dolar, bugün güne yükselişle başladı. Peki, dolar kuru bugün ne kadar? İşte, 30 Eylül dolar ve euro kurunda son dakika gelişmeleri…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar haftaya nasıl başladı? İşte rakamlar...

Dolar kuru bugün ne kadar sorusu sabah saatlerinde internette en çok araştırılan konular arasında geliyor. Bu sabah dolar % 0,04, Euro ise, %0,02 oranında bir değer kaybıyla güne başladı. Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın  YEP açıklamaları ve Perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri ise döviz piyasasının hareketlerini belirleyecek. Haberimizde 30 Eylül dolar ve euro kurunda son dakika gelişmelerini bir araya getirdik…

30 EYLÜL DOLAR VE EURO KURU

DOLAR ALIŞ: 5,6663 TL

DOLAR SATIŞ: 5,6691 TL

EURO ALIŞ: 6,2041 TL

EURO SATIŞ: 6,2073 TL

İş Yatırım’ın “Gözler Yeni Ekonomi Programında…” başlıklı günlük piyasa bülteninde, dünya borsalarının ABD – Çin ticaret savaşının sermaye savaşına dönüşeceği endişesiyle haftaya satıcılı başladığı belirtildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

“ABD yetkilileri Çin şirketlerinin ABD borsalarında halka arz edilmesinin engellenmesi yönünde şimdilik bir planları olmadığını açıkladı. Ancak cin lambadan çıkınca geri sokması kolay değil.

“Türkiye varlıkları dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. MSCI Türkiye Cuma günü yüzde 4.0, Eylül ayında yüzde 12 değer artışıyla en çok kazandıran gelişmekte olan borsa endeksi oldu. 10 yıllık tahvil faizleri 2018 Ağustos şoku öncesinde gördüğü seviyelere geriledi. Türk lirası son bir aylık dönemde en çok kazandıran gelişmekte olan ülke parası oldu.

“Cuma günkü sert yükseliş sonrasında Borsa İstanbul’un hafif kar satışıyla haftaya başlamasını bekliyoruz. Yükselişin devam etmesi ve 106 bin  direncinin kırılması için rallinin banka hisselerinden genele yayılması gerekiyor.

“Saat 11:00’de açıklanacak Yeni Ekonomi Programı günün en önemli gelişmesi. Yeni programda 2019 enflasyonun tahmininin yüzde 15.9’dan yüzde 12 civarına, büyüme tahminin yüzde 2.3’ten yüzde 1.0 civarına çekileceği tahmin ediliyor. 2020 hedeflerinde büyümenin yüzde 3.5’ten yüzde 4.0’ün üzerine çekilmesi, enflasyonun yüzde yüzde 10 civarında tutulması bekleniyor. Kamu maliyesi ve finansal istikrar tarafında verilecek mesajlar özellikle izlenecek.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Avcı: Sorunlardan çıkış yolu milli birliği korumak

MHP'li Avcı: Sorunlardan çıkış yolu milli birliği korumak