21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Dolar ve euro fiyatları yükseliyor mu kaç TL? İşte 15 Haziran güncel Dolar euro ve sterlin fiyatları

Dolar ve euro fiyatları yükseliyor mu kaç TL? İşte 15 Haziran güncel Dolar euro ve sterlin fiyatları

FED'in dün akşam saatlerinde açıklanan faiz kararının ardından dolar ve euro fiyatları artışa geçti. Dolar ve euro güncel fiyatları 17 Haziran günü yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Alış-satış yapacaklar için kritik öneme sahip dolar, euro fiyatları haberimizde.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar ve euro fiyatları yükseliyor mu kaç TL? İşte 15 Haziran güncel Dolar euro ve sterlin fiyatları

Dün tüm piyasalar FED tarafından açıklanacak faiz kararına odaklanmıştı. Euro ve dolar fiyatları da bu karara göre iniş-çıkış yapması bekleniyordu. Dolar ve euro fiyatları ABD Merkez Bankası (Fed)'in beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini sabit tutma kararının ardından dolar fiyatı ilk önce 8,50'den 8,63'e yükseldi. Bugün ise tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında. 

DOLAR NE KADAR, KAÇ TL?

Dolar dün kapanışını 8,6340 TL'den yapmıştı. Sabah saatlerinde dolar fiyatı 8,6212 açılış yaparken %0,27 artışla 8,6295 lira alış fiyatından işlem görüyor. Dolar satış fiyatı ise 8,6387 TL olarak işlem görmekte. 

dolar euro fiyatları

EURO NE KADAR, KAÇ TL?

Euro fiyatı ise önceki gün kapanışını 10,3652 TL'den yapmıştı. Bugün sabah Euro fiyatı güne 10,3405 ile başlamıştı. Euro kuru, anlık olarak %0,31 artışla 10,3569 lira alış fiyatından işlem görüyor. Euro satış fiyatı ise 10,3736 TL civarında işlem görmekte. 

STERLİN NE KADAR, KAÇ TL?

İngiliz sterlini de bu sabah güne 12.0732 TL fiyatı ile başlamıştı. Anlık olarak İngiliz sterlini alış fiyatı 12,0824 TL alış fiyatından işlem görüyor. İngiliz sterlini satış fiyatı ise 12,1019 civarında. 

FED KARARININ ARDINDAN MERKEZ BANKASI KARARI BEKLENİYOR

Yurtiçi piyasada gözler bugün yapılacak Merkez Bankası faiz kararı toplantısında. Dolar ve euro fiyatlarında hareketliliğin bugün daha fazla yaşanması bekleniyor. Haziran 2021 tarihli Merkez Bankası faiz kararı toplantısı, 17 Haziran 2021 saat 14.00'da sonuçları ile kamuoyuna duyurulacak.

Son toplantıda Para Politikası için yapılan açıklama şu şekilde olmuştu;Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Mustafa Duman, Elif Haykır Hobikoğlu, Uğur Namık Küçük, Oğuzhan Özbaş, Emrah Şener, Abdullah Yavaş.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Salgına bağlı olarak 2020 yılında sert daralan küresel ekonomi, destekleyici politikalar ve aşılama sürecindeki olumlu gelişmelerin etkisiyle toparlanmaya devam etmektedir. Bu iyileşme sürecinde, özellikle imalât sanayi faaliyeti ve küresel ticaretteki ivmelenme belirleyici olmaktadır. Son dönemde emtia fiyatlarında yeniden artış gözlenirken, yükselen küresel enflasyon beklentilerinin uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri önemini korumaktadır.

Salgının sınırlayıcı etkilerine rağmen yurt içi iktisadi faaliyet güçlü seyretmektedir. Salgın kısıtlamalarına bağlı olarak iç talep bir miktar ivme kaybederken, dış talep gücünü korumaktadır. İmalât sanayi faaliyeti kuvvetli bir ivme sergilerken, salgın kısıtlamalarından olumsuz etkilenen hizmet sektörlerindeki zayıf seyir sürmektedir. Bununla birlikte, salgının gidişatı ve aşılama sürecine bağlı olarak iktisadi faaliyet üzerinde her iki yönde riskler bulunmaktadır. Ticari kredilerin yanı sıra bireysel kredilerde de daha ılımlı bir seyir gözlenmekle birlikte, bu gelişmenin kalıcılığı makroekonomik istikrar açısından yakından takip edilmektedir. Emtia fiyatlarındaki yükselişe karşın, ihracattaki güçlü artış eğilimi, altın ithalatındaki belirgin gerileme ve finansal koşullardaki sıkılaşmanın etkisiyle kredilerde gözlenen yavaşlama cari işlemler dengesinde öngörülen iyileşmeyi desteklemektedir.

Talep ve maliyet unsurları, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkileri gözlenmeye başlamıştır. Enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler dikkate alınarak, Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut duruş sürdürülecektir. Bu doğrultuda Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir.TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir. Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuruluş Osman sezon finali ne zaman? Kuruluş Osman sezon finali tarihi netleşti

Kuruluş Osman sezon finali ne zaman? Kuruluş Osman sezon finali tarihi netleşti