16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak! Yeni adımlar açıklandı

Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak! Yeni adımlar açıklandı

Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak ve alınan kredileri daha uygun fiyatlı hale getirecek finansal önlemleri duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak! Yeni adımlar açıklandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dünya Bankası, asgari öz kaynak-kredi oranını %19'dan %18'e düşürerek 30 milyar dolar daha fazla ek finansman sağlayacağını duyurdu.

Daha İyi Ortaklık İçin Ücretler Azaltılıyor

Dünya Bankası, hizmet verdiği ülkelerle daha iyi bir ortaklık kurmak amacıyla borç geri ödemelerini kolaylaştırmak için bazı ücretleri kaldırma kararı aldı. Küçük ülkelere verilen krediler için ise daha düşük ücretler uygulanacak.

Kredilendirme Süreci Kolaylaşıyor

Yapılan açıklamada, bu adımların bir araya gelmesiyle Dünya Bankası kredilerinin alınmasının kolaylaşacağı ve geri ödemenin daha ekonomik hale geleceği vurgulandı.

Reformlarla 150 Milyar Dolarlık Ek Finansman Hedefi

Dünya Bankası'nın daha önce hayata geçirdiği reformlara atıfta bulunulan açıklamada, yeni önlemlerin bu reformlarla birleşerek 10 yıl içinde 150 milyar dolardan fazla ek finansman sağlayabileceği belirtildi.

Yeni Finansal Önlemler Kredi Verme Kapasitesini Artıracak

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, yapılan değerlendirmede, bu yeni finansal adımların kredi verme kapasitesini artıracağını ve kurumun küresel ölçekte daha fazla etki yaratmasını sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız'a evinde yenildi

Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız'a evinde yenildi