20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Bayram önce 1000 TL'lik ikramiyeyi bekleyen emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman verileceğini araştırıyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ikramiyesi ile ilgili tarihleri açıkladı. İşte tarihler

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? en çok merak edilen konular arasına girdi. Yaklaşık 12 milyon emeklinin yararlanacağı emekli bayram ikramiyesi, bu yıl da 1000 TL olarak ödenecek. Ramazan Bayramına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışan emekliler, emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? sabırsızlıkla bekliyordu. Beklenen haber bugün geldi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ikramiyesi ile ilgili tarihleri açıkladı. İşte tarihler...

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 31 Mayıs’ta ödeneceğini bildiren Selçuk, ödenecek ikramiye miktarının ise 10,7 milyar lira olduğunu belirtti.

Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Bayram ikramiyesini kimler alabilir?

Ödemenin yapılacağı tarihte SGK tarafından emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

Dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir.

Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile eşe, %25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışanlara 'Ayağa kalkmadın' diye dayak atmıştı! Karar açıklandı

Çalışanlara 'Ayağa kalkmadın' diye dayak atmıştı! Karar açıklandı