21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Yatırımcıların en çok merak ettiği soru!

Yatırımcıların en çok merak ettiği soru!

Altın yatırımcılarının gram altın mı? Ons altın mı alınmalı? sorusunu cevaplayan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onurcan Bal, "Portföylerinde belirli bir oranda altın tutmak isteyen yatırımcıların mevcut konjonktür dikkate alındığında ons altından ziyade gram altını tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yatırımcıların en çok merak ettiği soru!

Temmuz ayından eylül ayı ortalarına kadar ons altında kaydedilen zayıflamaya karşın Dolar/TL kurunda gözlenen yükselişlerin etkisiyle gram altının daha yatay bir seyir kaydettiği takip edildi. Bu süreçte ons altındaki geri çekilmeler gram altın üzerinde baskı oluşturmasına karşın kur cephesindeki yükselişler ons altındaki kayıpları dengeledi. Bununla birlikte eylül ayı ortalarından itibaren Dolar/TL kurunda hız kazanan yükselişler ons altında devam eden dalgalı seyre karşın gram altın fiyatlarında yükselişleri beraberinde getirdi.

Küresel çapta gelişmekte olan ülke para birimlerinin gelişmiş ülke merkez bankalarının sıkılaşma yönündeki söylemleri baskı altında kalması, yurt içinde enflasyonda devam eden yükseliş eğilimi ve son toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirim kararları Türk Lirası üzerinde baskı oluşturdu. Dolar/TL kurunda gözlenen sert yükselişler gram altın fiyatlarında da tarihi zirvelerin yenilenmesine neden oldu. İlerleyen süreçte Fed’in sıkılaşma hamlelerine bağlı olarak dolarda küresel çapta gözlenebilecek değer kazanımları ve yurt içindeki enflasyon görünümüne bağlı olarak Dolar/TL kurunda gözlenen yükselişlere bağlı olarak gram altının ons altına kıyasla daha olumlu bir görünüm ortaya koyabileceğini değerlendiriyoruz.

"Gram altın daha sağlıklı olacaktır"
Portföylerinde belirli bir oranda altın tutmak isteyen yatırımcıların mevcut konjonktür dikkate alındığında ons altından ziyade gram altını tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Mevcut durumda 560 TL’li seviyelerden işlem gören gram altında yukarı yönlü hareketlerde 565 TL ile zirve seviyesinin bulunduğu 567,92 TL seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktalarıdır. Zirve üzerinde yükseliş eğiliminin devam edebileceği gram altında 570,65 – 578,80 ve 600 TL seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 553,50 ve son dönemde test edilen 543,84 TL seviyesi ilk güçlü destek noktalarıdır. 543,84 TL altında satış baskısının artış kaydedebileceği gram altında 534,95 - 50 günlük üssel ortalama (521,25) ve 500 TL seviyesi gündeme gelebilir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Yüksekova İlçe teşkilatı açıldı

MHP Yüksekova İlçe teşkilatı açıldı