27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Heyecanlandıran gelişme! Türkiye petrol deposu kurma kararı aldı

Heyecanlandıran gelişme! Türkiye petrol deposu kurma kararı aldı

Petrol arama ve üretim çalışmalarını sürdüren Türkiye bu alandaki hamlelerini sürdürüyor. Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman başta olmak üzere birçok farklı noktada yeni yatırımlar devreye alınırken, Diyarbakır'ın Hazro ilçesindeki petrol sahasına 30 bin varil kapasiteli depolama tesisi kurulacağı öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Heyecanlandıran gelişme! Türkiye petrol deposu kurma kararı aldı

Türkiye, hem günlük ham petrol üretimini hem de bu alandaki yatırımlarını artırıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Diyarbakır'ın Hazro ilçesindeki petrol sahasına 30 bin varil kapasiteli depolama tesisi kurulacak. Projenin yatırım bedeli 9 milyon lira olacak.

Türkiye enerji alanında yaptığı çalışmalar sayesinde günden güne ham petrol üretimini artırıyor. Buna bağlı olarak petrol arama ve üretim faaliyeti yürütülen Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman başta olmak üzere birçok farklı noktada yeni yatırımlar devreye alınıyor. Günlük yurt içi ham petrol üretimi 75 bin 52 varile ulaşırken, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Hazro'da bulunan Varınca petrol sahasına depolama tesisi kurulması kararlaştırıldı.

YATIRIM BEDELİ 9 MİLYON LİRA

Yeni Şafak'ın haberine göre, 9 milyon lira bedelli proje kapsamında 7 tane 700 varil kapasiteli taşıma tankı, 2 tane 5 bin varil kapasiteli üretim tankı ve 1 tane 15 bin varil kapasiteli üretim tankı kurulacak. Böylece toplam 29 bin 900 varil kapasiteli stok tankları devreye alınmış olacak.

YENİ MÜJDELER YOLDA

Diğer taraftan enerjide yeni müjdeler de yolda. Cudi ve Gabar Dağı'nda devam eden petrol arama çalışmalarına Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da eklendi. Rafineri kurulan Beytüşşebap ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki yaylada sondaj çalışması başladı. 2 bin 650 rakımlı yaylada gece gündüz sondaj çalışması yapan ekipler, müjdeli haber vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

TPAO'DAN AR-GE PROJE ÇAĞRISI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), arama ve üretim faaliyetlerinde kullandığı ürünlerin tasarım ve imalatına yönelik AR-GE çalışmaları yapacak. Doğal gaz üretim sahalarında kullanılmak üzere, uluslararası arenada kalite, işlevsellik, fiyat gibi açılardan rekabet edebilir ünite tasarımı, analizi ve imalatının yerli olarak gerçekleştirilmesi sağlanacak. Projeye talip olan firmaların 20 Ekim Cuma saat 17.30'dan önce TPAO'ya müracaat etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanarya'dan inanılmaz mücadele! Fenerbahçe'nin yıldızları göz doldurdu

Kanarya'dan inanılmaz mücadele! Fenerbahçe'nin yıldızları göz doldurdu