21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Hükümetten emeklilik sistemi ve asgari ücret açıklaması

Hükümetten emeklilik sistemi ve asgari ücret açıklaması

2024 ve 2025 yılı emekli maaşlarına ilişkin değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz." dedi. Tamamlayıcı emeklilik sistemine dair bir çalışma olmadığını da vurgulayan Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklamalar yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hükümetten emeklilik sistemi ve asgari ücret açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

2024-2025 EMEKLİLİK FARKINA DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Bakan Vedat Işıkhan, emeklilik sistemiyle ilgili düzenlemelere dair konuştu. Bakan Işıkhan, “2024-2025 emeklilik farkına düzenleme gelecek mi?” sorusuna “Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştık. Çalışanlarımızın daha çok üretimine ve çalışmasına ihtiyacımız var.” cevabını verdi. 

Emeklilikte Köklü Değişiklik Öngörülmüyor

Emeklilik siteminin değişip değişmeyeceğine ilişkin ise "Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Emeklilik şartları ile ilgili köklü değişlik öngörmüyoruz. Böyle bir çalışmamız söz konusu değil" ifadelerini kullanan Işıkhan, mevcut hakların korunacağını vurguladı.

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği üzerine ve emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapıldığını ifade eden Bakan Işıkhan, “Temel hareket noktamız emeklilerimizin mevcut haklarını korumak ve geliştirmek.” dedi. 

Ayrıca Bakan Işıkhan, tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını belirtti.

EYT'nin Maliyeti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, "EYT'nin maliyeti 2024 yılında 592,6 milyar lira olacak" dedi. Emeklilerin ortalama maaşının 17 bin lira olduğunu da ekledi.

Asgari Ücret Görüşmeleri Aralık’ta

Asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayında başlayacağını açıklayan Işıkhan, "Hem işçiyi hem de işvereni memnun edecek rakamın gündemimize gelmesi ve karar verilmesi süreci olacak. Belirlenecek olan asgari ücretin çalışanlarımızın yaşam standartlarını iyileştirecek bir düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 Temmuz şehitlerinin aileleri: Bu vatanda yeri yok, ABD'de gömülsün

15 Temmuz şehitlerinin aileleri: Bu vatanda yeri yok, ABD'de gömülsün