20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? KÇÖ detayları

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? KÇÖ detayları

Kısa çalışma ödeneği ile ilgili gelişmeler, işverenler ve çalışanların takip ettiği konular arasında yer alıyor. Pandemi kapsamında başlatılan kısa çalışma ödeneğinden işleri azalan şirketler faydalanabiliyor. Kısa çalışma ödeneği koronavirüs salgını ile birlikte devam ettiriliyor. En son 3 aylığına uzatılan Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği yeniden uzatıldı mı?

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? KÇÖ detayları

Kısa çalışma ödeneğinin yeniden uzatılıp uzatılmadığı gündemde merakla araştırılıyor. 31 Mart'ta sona eren kısa çalışma ödeneği nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 aylığına uzatılmıştı. Buna göre kısa çalışma ödeneği için son günler yaklaşıyor. Peki, bu ödenek ile ilgili yeni bir gelişme var mı? Kısa çalışma ödeneği yeniden uzatıldı mı?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

31 Mart'ta sona eren kısa çalışma ödeneği nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 aylığına uzatılmıştı. Buna göre bu ay kısa çalışma ödeneği son kez yatıtılacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YENİDEN UZATILDI MI?

Kısa çalışma ödeneğinin yeniden uzatılmasına ilişkin yeni bir karar alınması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150'sini geçemez.

Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenir.

Kısa çalışma yapılan süreler için, kısa çalışmaya tabi tutulan işçiler adına SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile eksik gün gerekçesi "18-Kısa Çalışma Ödeneği" veya "27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler" olarak bildirilir.

Zorlayıcı sebeplerle işyerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40 ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir.

Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süreyle orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı'nda yasak var mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı'nda yasak var mı?